Web Analytics

Un sindicat cere echitate: toţi angajaţii din spitale sunt ameninţaţi de coronavirus!

de | 9.04.2020 13:06 | Actualitate

Uniunea Tesa din Sănătate, sindicat afiliat Confederaţiei Meridian, a transmis un protest public faţă de continuarea discriminării infirmierelor, brancardierilor, muncitorilor, îngrijitorilor de curăţenie şi funcţionarilor din spitale, ignoraţi şi de această dată de către guvernanţi, deşi îşi aduc şi ei contribuţia în lupta anti-coronavirus şi sunt în pericol permanent de infectare. Nemulţumirea pleacă de la faptul că, dacă unele categorii de salariaţi (farmacişti, biologi, chimişti) au fost trecute de urgenţă pe grila de salarizare 2022 încă de la 1 iulie 2020, în schimb, personalul de suport tehnic, economic, administrativ şi cel auxilar-sanitar a rămas cu aceleaşi salarii mici, nemajorate în mod real nici prin legea adoptată în 2019.
„Suntem cei fără de care niciun spital nu ar putea funcţiona, dar suntem şi cei care tot timpul sunt ignoraţi, uitaţi şi permanent discriminaţi”, au transmis sindicaliştii, care afirmă că în Sănătate este „o echipă” care face să funcţioneze fiecare spital. În condiţiile actuale, este evident că pericolul infectării cu coronavirus există şi pentru infirmierele care îi îngrijesc pe pacienţi şi paturile lor, şi pentru muncitoarele care curăţă saloane, holuri şi toalete, şi pentru instalatorii care desfundă chiuvete şi canalizări contaminate, şi chiar şi pentru funcţionarii care au contact cu personal sau cu documente din spital.
Alternativă la Sanitas, Uniunea TESA din Sănătate este reprezentată în aproape toate judeţele, inclusiv în Argeş. O situaţie aparte s-a înregistrat la Spitalul Municipal Câmpulung, acolo unde închegarea unei astfel de organizaţii nu a fost acceptată de către managerul Nicolae Alexe şi directoarea de îngrijiri Aida Cheche.
Ulterior, iniţiatorul demersului a fost sancţionat disciplinar pentru că a vrut să înfiinţeze un sindicat fără să informeze în prealabil conducerea spitalului!
C.I.B.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii