Un scenograf de teatru și film este noul președinte al UNITER

de | 12.04.2022 10:41 | Actualitate, Cultură

Dragoş Buhagiar, scenograf de teatru şi film, este noul preşedinte al UNITER. Acesta a fost ales în urma votului unanim al Adunării Generale a Uniunii Teatrale din România.

„Dragoş Buhagiar păşeşte de astăzi pe urmele marelui Ion Caramitru şi sunt sigur că se va ridica la înălţimea misiunii sale. Este un scenograf cu o experienţă bogată în teatru, film şi televiziune, activitatea domniei sale fiind apreciată şi premiată în numeroase rânduri. Începând cu toamna anului 2019 este angajat al Operei Naţionale Române din Timişoara, în funcţia de scenograf, şi cred că va reuşi acum, din noua poziţie, să ajute la bunul mers al Programului Timişoara Capitală Europeană a Culturii. Îi doresc mult succes şi cât mai multe realizări profesionale”, a declarat ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu.

Citește și: (P) De ce a devenit DAPEROM concesionar autorizat Nissan? AICI găsiți răspunsurile la toate întrebările dvs.

Cine este Dragoș Buhagiar?

S-a născut la data de 19 august 1965, la Brăila, este absolvent al Academiei de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” Bucureşti, promoţia 1992 şi este doctorand al Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu.

Membru al Uniunii Artiştilor Plastici din 1995 si al UNITER din 1993, a realizat scenografia pentru numeroase spectacole ale Teatrului Bulandra, Teatrul Naţional I. L. Caragiale din Bucureşti, Teatrul Odeon, Teatrul Nottara, Teatrul Mic, Teatrul de Comedie, Teatrul din Braşov, Teatrul Maria Filotti din Brăila, Teatrul Naţional Mihai Eminescu Timişoara, Opera Naţională Română din Timişoara. A colaborat cu regizori români apreciaţi aşa cum sunt Ion Caramitru, Silviu Purcarete, Alexandru Tocilescu, Horaţiu Mălăiele, Andrei Şerban, Cătălina Buzoianu, Alexandru Dabija,Răzvan Mazilu, Lia Bugnar, Felix Alexa, Radu Afrim, Gábor Tompa etc. Are o activitate bogată în domeniul publicităţii şi a folosit în teatru experienţa dobândită astfel. Între 1997 şi 1999, Dragoş Buhagiar a predat în cadrul departamentului de scenografie la Academia de Teatru si Film (actual UNATC).

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *