Web Analytics

Un român a primit o factură de 3.600 lei la gaze după schimbarea contorului

de | 23.03.2023 07:15 | Actualitate, Home

Un român a primit o factură de 3.600 lei la gaze după schimbarea contorului. Contorul de gaze a fost schimbat de angajații firmei de furnizare gaze, iar clientul a fost informat că aparatul ar fi avut o gaură în dreptul unei cifre, lucru încadrat la furt de gaze. I s-a recomandat să plătească de urgență pentru a evita o eventuală anchetă. Clientul, o persoană în vârstă, a fost de acord să achite suma impusă, dar familia acestuia a solicitat consultanță de specialitate pentru clarificarea situației.

Citește și: Președintele Asociației pentru Protecția Pacienților acuză faptul că i s-a declanșat o boală autoimună în urma vaccinării anti-Covid

Bărbatul a făcut publică povestea pe un grup de Facebook, iar opiniile oamenilor sunt diferite: Unii oameni cred că proprietarul contorului a greșit și că nu are drept la apărare, în timp ce alții consideră că acesta a fost nedreptățit, potrivit Ziare.com.

”Doi angajați ai unui distribuitor de gaze naturale din Moldova se prezintă la un client și îi comunică faptul că este o problemă la contor și trebuie înlocuit. Consumatorul nu întrevede nicio problemă și le dă acceptul, aparatul de măsură fiind la limita de proprietate, spre domeniul public, cu acces din această zonă. La finalul operațiunii oferă clientului două documente: Bon Mișcare Contor și Notă de Constatare. A doua zi dimineață clientul primește un telefon de la o altă persoană care se recomandă din partea distribuitorului de gaze naturale și îi comunică acestuia că are de plată suma de aproximativ 3.600 de lei, pentru a evita un proces, având în vedere că acel contor prezenta o gaură în dreptul unei cifre, ceea ce a determinat… mai simplu spus: furt de gaze naturale. Clientul, cu o vârstă venerabilă, a fost de acord să achite suma impusă, nefiind obișnuit cu procedurile legale, respectiv instanțele de judecată. Totuși, familia extinsă a solicitat consultanță de specialitate pentru clarificare, să înțeleagă cine și ce a făcut sau cum au făcut”, se arată în postarea de pe Facebook.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *