Web Analytics

Un român a fost desemnat antrenorul anului 2022 în voleiul masculin european

de | 17.09.2022 09:50 | Actualitate, Home, Sport

Gianni Crețu, originar din Constanța, a fost desemnat antrenorul anului 2022 în voleiul masculin european. Aseară, românul a fost personaj principal la Gala Voleiului organizată la Palatul Artelor Frumoase din Bruxelles – BOZAR. Acolo, el a primit premiul pentru cel mai bun antrenor al anului 2022, unul dintre cei doi membri ai comisiei de premiere de pe scenă fiind președintele Federației Române de Volei, Adin Cojocaru.

Citește și: Diseară, CS Mioveni joacă în Giulești în etapa 11 a Superligii


În acest sezon tehnicianul a cucerit Liga Campionilor și a triumfat în campionatul Poloniei și în Cupa Poloniei, adică într-unul dintre cele mai dificile campionate din lume. Pentru Gianni Crețu urmează acum o perioadă de pauză, căci el nu are contract cu nici o echipă de club, însă cu siguranță în scurt timp îl vom vedea din nou la cârma unei echipe. Pentru că este cel mai bun antrenor al anului.
La feminin, titlul a fost obținut de italianul care a scris istorie la VakifBank Istanbul, Giovanni Guidetti. Cel mai bun voleibalist al anului 2022 a fost desemnat polonezul Kamil Semeniuk, care a fost chiar jucătorul lui Gianni la Zaksa și unul dintre sportivii care au contribuit decisiv la cucerirea Ligii Campionilor pentru a doua oară consecutiv. La feminin, laurii i-au revenit suedezei Isabelle Haak, care a apărat până în primăvară culorile formației turce VakifBank Istanbul.
Foto: DOARVOLEI.RO

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *