Web Analytics

Un regizor român, premiat cu Emmy pentru un documentar

de | 10.08.2022 09:21 | Actualitate, Cultură, Home

Documentarul „Vieți, nu note”, regizat de românul Daniel Druhora, a câștigat premiul Emmy, în cadrul competiției regionale din Los Angeles, potrivit descopera.ro.

Documentarul relatează povestea a 36 de studenți din cadrul USC (Universitatea din California de Sud), care călătoresc în cea mai mare tabără de refugiați din Europa cu speranța de a oferi soluții inovatoare zecilor de mii de refugiați aflați pe insula Lesvos, în Grecia.

Citește și: LISTA farmaciilor de unde se poate ridica gratuit iodura de potasiu – Cum se administrează

Studenții din cadrul programului universitar „Inovare pentru crize globale” aplică principii de inginerie, design și antreprenoriat pentru rezolvarea problemelor comunităților aflate în centrul crizelor globale.

„De-a lungul filmului, studenții USC s-au concentrat asupra problemelor legate de canalizare, adăpost, electricitate și educație pentru cei peste 20.000 de refugiați din Tabăra Moria – un loc descris de localnici drept „iad pe pământ”, a declarat Daniel Druhora, cel care a scris scenariul, co-produs și regizat documentarul.

Cine este Daniel Druhora

Daniel Druhora este un român care a emigrat în Statele Unite ale Americii imediat după revoluție.

Citește și: Fenomenul Pitești! „Un an şi şapte luni, până la majorat, m-au ţinut singură în celulă. E cumplit să fii singur în închisoare!”

Premiul Emmy a fost acordat pentru cel mai bun program independent, în cadrul competiției regionale din Los Angeles, aflate la cea de a 74-a ediție.„Vieți, nu note” va avea premiera în România pe data de 17 septembrie, la Cluj-Napoca, în prezența lui Daniel Druhora.

Sursa: descopera.ro

Foto: profimedia.ro

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *