Web Analytics
scris joi, 23.06.2022

Un puşti cu origini în Lereşti vrea să joace în tricoul Italiei și spune „nu”, deocamdată, naţionalei României

EXCLUSIV. Interviu cu Davide Bledea, cel mai bun junior Under 15 de la Juventus Torino

Davide Bledea are 15 ani și e legitimat la Juventus Torino încă din 2015, iar luna aceasta a fost desemnat câștigătorul titlului de campion provincial Under 15. Tânărul „demn de un destin a la Messi” și care joacă fotbal de la trei ani și jumătate s-a născut în Torino, dar are originile în Argeș, la Lerești. Și tot la Lerești și-a descoperit și pasiunea pentru fotbal, pe vremea când juca fotbal cu bunicul pe stadionul din comună. Davide consideră pasiunea pentru fotbal o moștenire de familie, pentru că bunicul său a activat ca portar la echipa de la Lerești. De 22 de ani, familia lui Davide e stabilită în Torino, iar în România vine doar în vacanță. Cu siguranță că și destinul are partea lui „de vină” în ascensiunea lui Davide, fiindcă pasele exersate cu bunicul, pe terenul comunal din Lerești, încântă acum exigentul public avid de fotbal din Torino. Vă prezentăm în continuare, în exclusivitate, un interviu cu noua senzație argeșeană de la juniorii lui Juventus Torino.

Un puşti cu origini în Lereşti vrea să joace în tricoul Italiei și spune „nu”, deocamdată, naţionalei României

„Părinții au preferat să mă înscrie la fotbal, în loc să mai distrug ceva prin casă”

Davide, când ai descoperit pasiunea pentru fotbal? Îți amintești în ce loc ai bătut pentru prima dată mingea?

– La vârsta de trei ani jumătate părinții m-au înscris la o școală de fotbal. Mingea a fost jucăria mea preferată dintotdeauna. Bunicul meu a activat ca portar la echipa de la Lerești, dar și tata avea o pasiune pentru fotbal în copilărie. Deci, cred că ei au un mare merit în ceea ce fac acum. Îmi amintesc că de fiecare dată în România mergeam cu bunicul și jucam fotbal pe stadionul din comună. Diferența e că acum am cam schimbat terenul. Și mai e o diferență: când eram mai mic vedeam fotbalul ca pe o distracție. Azi iau asta în serios și vreau să ajung la performanța cea mai mare, aceea de a deveni jucător profesionist.

Citește și Fenomenul Miguel Gane sau drumul spre celebritate / Cum a ajuns fiul unor imigranţi din Lereşti cel mai citit poet contemporan din Spania

Știu că ai o întâmplare care te-a ajutat să-ți atingi scopul…

– Întâmplarea a fost simplă (râde). Din greșeală, am tras un șut mai puternic și am lovit candelabrul din cameră. Vă dați seama că nu am fost felicitat pentru asta, dar nici nu s-a făcut o tragedie. Așa că părinții mei au preferat să mă înscrie la fotbal, în loc să mai distrug ceva prin casă. Iar candelabrul a fost schimbat. Era cam vechi, ce-i drept.

Îți mai amintești cum a fost prima ta zi în tricoul lui Juventus?

– Am fost foarte emoționat când am fost contactat de cei de la Juventus. Însă, în același timp, am privit cu reticență avansarea la o grupă mai mare, pentru că eram mai timid și nu mă obișnuisem cu schimbările.

Citește și Notă de plată pentru condamnări de acum cinci ani. Un fost primar de la Lereşti are de plată peste 50.000 de lei

„ Am fost contactat de staff-ul naționalei din România, însă vreau să-mi urmez visul în Italia”

Cum a fost pentru tine când ai aflat că ești câștigătorul titlului de campion provincial Under 15?

– Evident că a fost o bucurie enormă, asta fiind răsplata efortului depus. Întotdeauna mi-am dedicat victoriile echipei. Cei din echipă sunt ca o familie pentru mine, Ne antrenăm și ne întâlnim 5 zile din 7. Ne bucurăm împreună de toate reușitele.

Te-au contactat până acum echipe din România?

– Am fost contactat de staff-ul naționalei României, doar că deocamdată vreau să-mi urmez visul acolo unde m-am născut, adică în Italia. Pe viitor, după ce ating un anumit nivel de performanță, poate o să mă îndrept și spre alte cluburi și, de ce nu, chiar și din România. Nu prea cunosc politica fotbalului românesc, dar, din ce-mi spun părinții, sunt diferențe destul de mari între echipele din România și cele din Italia. Începând de la tehnică, strategie, până la modul în care se implică antrenorii și jucătorii.

Câte trofee și medalii ai câștigat până acum?

– La ora acuală, am depășit 15 trofee și zeci de medalii la echipele de juniori. Primul trofeu l-am câștigat într-un turneu internațional, pentru cel mai bun jucător, la categoria mea de vârstă. Aveam 11 ani. Am mai câștigat trofee jucând cu echipe ca Sampdoria, FC Porto sau Roma.

Citește și Lereştiul tinde la rang naţional

„Am crescut cu principii și valori românești”

Pentru final, câteva cuvinte despre ce înseamnă pentru tine România?

– Chiar dacă aș putea lăsa impresia de lipsă de patriotism, ca unul care s-a născut în Italia, vreau să subliniez că am crescut cu principii și valori românești. Sunt român, vorbesc românește și știu că originile mele sunt la Lerești. O vacanță în România e bine venită oricând, pentru că îmi revăd bunicii din partea tatălui. În Italia locuiesc cu părinții și restul familiei din partea mamei. Însă, ca să fiu corect până la capăt, nu știu nici dacă pot spune prea mult că îmi e „dor de România”, tocmai pentru că nu m-am născut acolo. Dacă ar fi să aleg între a trăi în România și Italia, aș alege a doua variantă, pentru că aici am crescut, am debutat și m-am format profesional.

Citește și Miguel Gane se pregăteşte să dea lovitura cu noul volum de poezii

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Un bulevard de multe milioane

Valoarea proiectării și a execuției rezultată din licitația prin care a fost desemnat executantul lucrărilor de reabilitare a fost de 5.530.577,91...