Web Analytics

Un procuror din Argeș cere demisia ministrului Justiției

de | 2.08.2018 11:14 | Actualitate

Procuror la Parchetul Judecătoriei Pitești și fost prim-procuror la Parchetele Judecătoriei Pitești și Judecătoriei Topoloveni, Antonia Diaconu a postat pe pagina sa de Facebook un text în care critică ultimele acțiuni și anunțuri ale ministrului Justiției, text în care la final cere demisia lui Tudorel Toader. Iată mai jos textul integral:

”Ministrul justiției anunța ca va chema procurori la MJ sa i întrebe de ce au răspuns unor invitații venite de la ambasade. Ministrul justiției anunța epurări in DNA. Ministrul justiției îndeamnă condamnatii penal sa se pregătească de formularea de cereri de revizuire in baza unor reglementări ce vor intra in vigoare in viitor.

Ministrul justiției cere instantelor sa ia măsuri pentru respectarea egalității armelor, asta constând in acceptiunea domniei sale in poziția fizica a procurorului in sala de judecată. Intre noi fie vorba, in majoritatea instantelor din țara, biroul procurorului este la același nivel cu cel al avocatului sau apropiat, in funcție de structura sălii, condițiile de desfășurare a ședințelor nefiind dintre cele mai bune, chiar deloc, dar asta nu preocupa. Pe de alta parte, egalitatea armelor se referă la instrumentele procedurale si la echilibrul participanților, dar e tentant sa mai poți umili niste oameni incomozi.

Ministrul justiției amenință voalat Procurorul general al României si Presedintele Înaltei Curți.

Ministrul justiției anunța ca va afla despre cele 300 de dosare privind magistrații, existente la DNA, se va interesa de structura acelor magistrați, presupune ca majoritatea sunt judecători, presupune ca majoritatea sunt de penal si apoi anunța ca va face evaluări.

Ce nu spune domnul ministru este ca dosare cu magistrați sunt la toate cele 15 Parchete de pe lângă Curțile de Apel din țara, dar ne e mai bine sa vorbim despre cele de la DNA pentru ca la anumite televiziuni suntem adorați si nu ni se pun întrebări incomode. E posibil ca dosarele de la curțile de apel sa fie mai multe sau mai putine. Daca un magistrat are formulată împotriva sa o plângere penală nu înseamnă ca are probleme cu legea. Într-un dosar sunt cel puțin doua părți, la sfârșit una e nemulțumita, uneori dintre acestea unele aleg sa formuleze plângeri penale magistraților. De cele mai multe ori, fără temei. E o țara liberă, încă. E voie sa faci plângeri penale.

Așa cum unitățile de parchet sunt obligate sa le înregistreze si sa le dea curs. Intr o țara in care toată lumea se judeca cu toată lumea, va dați seama ca se strâng ceva plângeri. Asta nu înseamnă ca magistrații sunt corupți, ca respectivele dosare sunt instrumente de șantaj fata de judecătorii din penal, ca e un nou fenomen privind infracționalitatea magistraților care trebuie combătut. Si apoi sunt sigura ca domnul ministru știe diferența dintre un dosar in care cercetările se fac “in rem” si dosarele in care exista suspecți sau inculpați.

De ce anume face domnul ministru toate aceste afirmații, nu înțeleg. Nu face niciun serviciu justiției pe care ar trebui sa o susțină.

Din punctul meu de vedere pot sa pun concluzii din spatele sălii de judecată si sa ma dau eventual si jos de pe tocuri când fac asta, dar, hai sa fim sinceri si corecți, manipularea ar trebui sa înceteze, mai ales la acest nivel.

Cred ca e timpul sa cerem demisa domnului ministru. Știu ca nu se va întâmpla, dar pentru păstrarea reperelor mele morale, simt nevoia sa fac măcar asta”.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii