Web Analytics

Un primar, colaborator al Securității, candidează pentru al optulea mandat

de | 17.04.2024 16:39 | Actualitate, Dezvăluiri, Home, Politica si Administratie

Pe 1 februarie 2023, instanța supremă a decis că Dorinel Soare, edil al comunei Niculești din Dâmbovița, a colaborat cu Securitatea. Decizia este definitivă. În ciuda verdictului, Dorinel Soare, care este vicepreședinte al PSD Dâmbovița, a anunțat că va candida din nou.

Citește și: Douăzeci de magistraţi numiţi pe posturi în Argeş

Dorinel Soare (67 de ani) a fost recrutat de Securitate în 1975, pe vremea când era elev la liceul din Buftea, potrivit actelor de la dosar. A continuat colaborarea până în 1989 și a dat mai multe note informative care au încălcat drepturile fundamentale ale omului.

Curtea de Apel București, în aprilie 2021, a constatatat că primarul nu a colaborat cu Securitatea. Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) a făcut recurs și în februarie 2023, Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a decis, definitiv, că Dorinel Soare a fost colaborator al poliției politice a lui Nicolae Ceaușescu.

Citește și: Primărie în familiile din Muscel

Primarul Dorinel Soare știe că a fost declarat colaborator al fostei poliții politice comuniste, dar nu se arată afectat prea mult de această decizie. „În primă instanță am câștigat, am schimbat avocatul, apoi am pierdut. Asta este, nu mai am ce să fac. Eu spun că nu am colaborat. Voiam atunci să mă fac polițist, am dat la Școala de poliție, așa că cei de la Securitate veneau și făceau verificări prin liceu. Voiam să mă fac polițist, m-am făcut primar. Poate că e mai bine (…) Candidez, normal! Nu are cine pe aici să mă concureze. Sunt de 30 de ani în funcție, am și făcut lucruri pentru comună”, a declarat Dorinel Soare, conform PRESShub.ro.

Un proiect de lege care propune interzicerea funcțiilor publice pentru foștii colaboratori sau lucrători ai Securității este ținut în sertarele din Parlament din ianuarie 2014.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *