Web Analytics

Un poet piteştean joacă într-un film dedicat lui Enescu

de | 14.07.2022 11:45 | Actualitate, Cultură, Home

Toma Enache, regizor, scenarist, producător, poet, este un nume cunoscut și recunoscut în cultura română, mai ales după filmele „Nu sunt faimos, dar sunt aromân” și „Între chin și amin” (despre „Experimentul Pitești”, care a primit peste 50 de premii).
În ultima vreme, Toma Enache (foto stânga), un apropiat al oamenilor de cultură piteșteni, pregătește/filmează un nou film, dedicat vieții și activității genialului George Enescu. Filmul se numește „Enescu geniul și prințesa”. În rolurile principale joacă Theodora Sandu (Maria Cantacuzino, iubita lui George Enescu) și Mircea Dragoman (George Enescu), dar și Kira Hagi. 

Citește și Se pregătește o nouă ediție a festivalului de reconstituire istorică de la Castrul Jidova

Filmările au loc în mai multe locuri din țară, în special din Moldova. Printre… actori se numără și poetul piteștean Florian Silișteanu, cunoscut pentru firea sa ludică, prieten cu regizorul. Rolul e pasager, de personaj insolit, nu cu multe replici, dar Florian s-a achitat cum trebuie, cel mai mult fiind copleșit că joacă alături de Kira Hagi. Filmul artistic despre Enescu va intra în cinematografe în 2023.

Citește și Exclusiv! S-au descoperit ruinele fostului Schit Buliga în curtea Muzeului Judeţean

Articol scris de Jean Dumitrascu

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Este bine ca redactarea unei știri să pornească prin includerea în conținutul ei a unor informații reale, cu șansă de a deveni adevărate: Laura Lacher nu joacă în film! Cel mai ușor era să-l contactezi pe bunul tău prieten, sau pe producător/regizor/scenarist.

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *