Web Analytics
scris joi, 20.10.2022

Un pod vital pentru trei comune din Argeș și Vâlcea, reparat de Regia Județeană de Drumuri

Marius Nicolaescu, vicepreședinte al Consiliului Județean, a inspectat calitatea lucrărilor de intervenție pe care Regia Autonomă Județeană de Drumuri Argeș le-a realizat la podul din Cepari, sat Urluiești. Podul, care traversează râul Topolog, e vital pentru locuitorii din trei comune din Argeș și Vâlcea.

Un pod vital pentru trei comune din Argeș și Vâlcea, reparat de Regia Județeană de Drumuri

Citește și: Istoria se (re) scrie, din nou, la Câmpulung. Lasconi inventează „Prima Ediţie” a Focului lui Sumedru. Urmează Crăciunul…

Consiliul Județean a făcut demersuri pentru astfel încât investiția să primească alocări prin Fondul pentru calamități al Guvernului.

Acest pod este foarte important, pentru că deservește trei comune. În afară de faptul că deservește trei sate ale comunei Cepari, vin pe aici și cei de la Runcu și Valea Babei, care fac naveta la Curtea de Argeș, pentru că sunt mulți cetățeni care lucrează în oraș. Avem toată aprecierea pentru cei de la Consiliul Județean, pentru modul cum s-au implicat în refacerea acestui crater, pentru că, de fapt, înainte de lucrări, aici era un adevărat crater care făcea podul inaccesibil din cauza pericolului de prăbușire. A fost o lucrare realizată foarte rapid și la o calitate foarte bună. Avem și această consolidare de mal, cu gabioane, fără de care apa ar fi erodat în continuare podul”, a spus Cristian Ciobanu, primar în comuna Cepari.

Am venit aici, pe DJ 703F, în Cepari, satul Urluiești, unde am avut lucrări de consolidare a podului peste râul Topolog. A fost o lucrare realizată de Regia Autonomă Județeană de Drumuri Argeș la o calitate foarte bună. Dacă nu am fi făcut la timp această lucrare, locuitorii din acest sat riscau să nu mai ajungă la locuințele lor, iar o mare parte din cetățenii care tranzitau această zonă nu aveau alte soluții acceptabile. Pentru acest pod am depus documentația la Guvern  pentru a primi finanțare din Fondul pe calamități” –  a declarat și vicele Marius Nicolaescu.

Valoarea investiției a fost de aproximativ 283.000 lei, cu TVA – după cum ne informează biroul de presă al Consiliului Județean.

Lucrări realizate: zid de sprijin din gabioane pe o lungime de 24 metri și o înălțime de 3,5 metri; regularizare albie râu în zona de protecție a podului; parapet metalic de 15 metri; refacere platformă drum.

(sursa foto: Consiliul Județean)

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită