Web Analytics

Un piteştean a creat o platformă unde poţi să ceri sau să oferi ajutor

de | 2.04.2020 13:23 | Actualitate

# Mihai Trăilă se numește, iar platforma este ajutsieu.ro

În contextul în care Organizația Mondială a Sănătății a declarat pandemie și a fost publicat decretul privind instituirea stării de urgență pe teritoriul țării noastre, un antreprenor a creat platforma ajutșieu.ro, prin care oricine poate veni în întâmpinarea nevoilor semenilor sau poate cere ajutor. ajutsieu.ro a fost creată de Mihai Trăilă din Pitești și este o platformă simplă unde poți să cauți voluntari sau să-ți oferi ajutorul. Printre serviciile active pe platformă sunt servicii de dog walking și pet sitting (îngrijire animale de companie), livrare medicamente, plata facturilor, preparare masă caldă sau livrare cumpărături la domiciliu. Mihai Trăilă este un piteștean care crede că există oameni cu suflet mare ce vor să ajute (și nu greșește, n. red.). Acesta este și motto-ul platformei digitale la care a început să lucreze acum două săptămâni. „Singur am lucrat, dar ajutat de puștiul meu, care s-a ocupat de niște setări de bază și traducerea anumitor texte din template”. Puștiul despre care vorbește Mihai este chiar băiatul său, în vârstă de 16 ani, Sebastian. Piteșteanul are 41 de ani, conduce o firmă de software din 2003 și a studiat Electronică la Universitatea din Pitești.

„Mulți, pe rețelele de socializare, lasă impresia că ar dori să ajute”

ajutsieu a fost creată pentru a răspunde cerinței pieței, însă nu este de ajuns să îți faci un cont pe platformă. „Erau foarte multe persoane pe Facebook sau pe alte platforme care doreau să ajute și nu știau cum să facă, nu era nimic coordonat, nu știau pe cine să ajute sau cum și-ar putea oferi serviciile și atunci mi-a venit ideea să creez un punct virtual de întâlnire între cei care au nevoie de ajutor și cei care pot să ofere ajutor, voluntarii, și a ieșit această platformă. Acum, din păcate, mulți dintre cei care spuneau că ar vrea să ajute, dar nu știu cum să facă, au intrat și au creat un cont pe platformă, dar nu și-au oferit serviciile. Văd că lumea nu este foarte dornică să ajute, chiar dacă mulți, pe rețelele de socializare, lasă impresia că ar dori să o facă. Din fericire, am reușit să ajutăm câteva persoane chiar astăzi, persoane care sunt în afara țării și au părinții lângă Pitești. Am contactat o parte dintre voluntari și anumite produse au fost livrate în cursul zilei de astăzi”, ne-a mărturisit Mihai săptămâna trecută, atunci când l-am contactat, curioși de povestea din spatele site-ului.

Pe ajutsieu.ro se poate căuta orice voluntar sau donator pe o rază de 200 km

Cei care vor să se înscrie în aplicație nu trebuie decât să apese pe butonul «Vreau să ajut» și vor fi contactați la nevoie ori pot oferi servicii diverse, chiar și de consiliere pentru cei care sunt pe punctul de a-și pierde locul de muncă. De asemenea, platforma permite și oferirea unor donații, dar care nu sunt intermediate. „Sunt donații între donator și persoana care va beneficia de bunurile respective și nu includ donații financiare. De exemplu, dacă au anumite produse de donat sau anumite haine, încălțăminte, pot să își înscrie anunțul pe site, iar cine are nevoie din zona respectivă poate apela la persoana care a pus anunțul cu donația. Se poate căuta în jurul unei adrese orice voluntar sau donator pe o rază de 200 km. De exemplu, dacă sunt din Vâlcea și vreau să văd cine este în jurul meu și mă poate ajuta, se poate vedea pe o rază de maximum 200 de kilometri și se poate regla”, ne-a mai spus Mihai.
Acesta ne-a explicat că un cont de utilizator pe ajutsieu.ro expiră după 30 de zile de la realizarea acestuia, însă poate fi reînnoit, prelungit cu încă 30 de zile și tot așa. Totodată, dacă te-ai răzgândit, poți oricând să renunți la afilierea ta pe site prin accesarea unui buton din contul creat pe platformă. „Toți voluntarii pot primi reviewuri sau pot fi raportați dacă au cerut beneficii materiale pentru ce vor să facă. Aplicația are și chat. Un voluntar poate fi contactat prin e-mail, telefonic sau chat de pe platformă. Persoanele înscrise pe platformă pot fi marcate ca și verificate și apare un badge albastru cu «verificat» pentru a spori încrederea”, a adăugat creatorul platformei.

Mihai Trăilă: „Nu îmi doresc decât să ajut”

Platforma ajutsieu.ro prezintă doar informații care servesc scopului său unic: ajutorarea oamenilor aflaţi în dificultate din cauza unor motive reale. „Nu îmi doresc decât să ajut. Este 100% gratuit. Din păcate, mulți nu înțeleg și trimit anunțuri prin care nu doresc decât să își promoveze afacerea sau produsele. Acestea sunt filtrate și rejectate manual de către noi. Nu sunt permise decât anunțuri care oferă servicii de voluntariat sau produse, în niciun caz nu este o platformă pe care să se facă reclamă unei companii sau unor produse”.
Până săptămâna trecută, doar 12 voluntari erau înscriși în aplicație. Platforma este abia la început, dar Mihai este optimist și spune că utilitatea ei nu va dispărea atunci când coronavirusul va face parte din trecut.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii