Web Analytics

Un parc din Bucureşti poartă numele Elisabetei Rizea, eroina din Nucşoara

de | 7.01.2021 13:08 | Actualitate

# Clotilde Armand, primărița sectorului 1, lansează un concurs de proiecte pentru realizarea unui bust al Elisabetei Rizea
În ultima zi a anului 2020, în sectorul 1 al capitalei României a fost inaugurat un nou parc, care poartă numele Elisabetei Rizea, eroină a luptei anticomuniste, care a trăit în comuna Nucșoara din Argeș.
Parcul „Elisabeta Rizea” are o suprafață de 10.000 mp și este situat pe Bulevardul Poligrafiei, lângă Piața Presei Libere. Va fi lansat un concurs pentru a fi construit un bust al Elisabetei Rizea, care va fi amplasat în parc.

Citește și Lucrări avansate la casa memorială Elisabeta Rizea 

Citește și Elisabeta Rizea, eroina de la Nucşoara şi mărturiile sale cutremurătoare din închisoarea de la Piteşti

„În condițiile în care Bucureștiul se află în topul celor mai poluate orașe din Europa, orice spațiu verde este vital pentru sănătatea comunității noastre. Astfel, am decis să avem un nou parc în sectorul 1, iar acesta să poarte numele Elisabeta Rizea – eroină a luptei anticomuniste din România, care a fost arestată şi torturată de regimul comunist și condamnată la 12 ani de închisoare. Prea puțini cetățeni știu cine a fost această adevărată eroină a națiunii române. Iar noi, cei din Primăria Sectorului 1, am decis să-i onorăm memoria și sacrificiul prin acest gest. Vom lansa curând și un concurs pentru realizarea unui bust al Elisabetei Rizea, pe care îl vom amplasa aici”, a declarat Clotilde Armand în data de 31 decembrie 2020.

 

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii