Web Analytics

Un om de afaceri musulman reclamă că Primăria Vlădeşti i-a pus o troiţă în faţa casei

de | 30.03.2017 14:46 | Dezvăluiri

10 TuranFeizula# Război de gherilă din cauza unor neînţelegeri mai vechi # Stabilit de mulți ani în România, Turan Feizula (foto), spune că primarul din Vlădești s-ar afla în spatele amplasării respectivei troițe # Ce spune edilul Cristian Dică Hristu: „Troița a fost făcută de o persoană fizică, nu știu exact dacă este pe domeniul public”

De mai mult timp, Turan Feizula, un om de afaceri de origine turcă stabilit de ani de zile în Argeș, are un conflict cu primarul comunei Vlădești, Cristian Dică Hristu. Concret, Turan Feizula are o casă la Vlădești și spune că din cauza unor probleme mai vechi, actualul primar i-ar face tot felul de șicane.

Omul de afaceri Turan Feizula spune că Primăria Vlădești a pus o troiță în fața casei sale, lucru deloc normal în condițiile în care acesta este de religie musulmană, iar troița este un simbol creștin-ortodox.
„Mi se pare ceva făcut intenționat. Și tot în fața casei mi-au pus două ghene de gunoi și au amplasat un loc de joacă aflat la doar un metru, fapt ce pune în pericol integritatea copiilor care vin să se joace. Iar respectivul loc de joacă nu este împrejmuit cu un gard de protecție, așa cum ar fi normal”, spune Turan Feizula.
Legat de acuzațiile lui Turan Feizula, iată ce ne-a declarat Cristian Dică Hristu, primarul de la Vlădești: „Respectiva troiță, la care face referire domnul Turan, aceasta a fost realizată de o persoană fizică, nu de primărie, și este la vreo 13 metri de casa sa. În ceea ce privește cele două ghene de gunoi, acestea sunt amplasate în intersecții, conform legii și aprobate prin Hotărâre de Consiliu Local. Cât despre locul de joacă, mi-am notat această problemă și el va fi împrejmuit”.

„Primarul mi-a zis că face ce vrea el”

10 troitaTuran Feizula a încercat de mai multe ori să soluționeze aceste probleme, însă toate demersurile sale s-au lovit de indiferența autorităților. „Am luat legătura cu cineva de la Consiliul Județean Argeș. Însă cei de la CJ Argeș au spus că nu este de competența lor. Am vorbit și cu primarul de la Vlădești și mi-a zis pur și simplu că el e primar și face ce vrea”, ne-a declarat omul de afaceri.

„Problema la domnul Turan este că a rămas cu un soi de moștenire de pe vremea lui Baiazid”

Turan Feizula spune că diferendul a început atunci când cel care este acum primar i-a făcut casa la roșu, iar proiectul a avut unele probleme: „Când mi-a construit casa a făcut greșeli, iar eu am întrerupt colaborarea. Însă indiferent ce a fost, primarul are obligația de a își servi concetățenii și nu să-i împartă”.
10 dica hristu vladestiPrimarul Cristian Dică Hristu (foto) recunoaște că l-a ajutat pe Turan Feizula cu construcția casei, dar că „atunci nu au fost niciun fel de probleme. Până să iasă la pensie, nu a fost nicio problemă. Probabil că acum are prea mult timp liber. Nu schimbăm noi legislația pentru că a venit domnul Turan. El trebuie să se adapteze la legislația românească. Problema la domnul Turan e că a rămas cu un soi de moștenire de pe vremea lui Baiazid și a Imperiului Otoman”.
Legat de troița amplasată aproape de casa sa, Turan Feizula spune că nu a sesizat până acum comunitatea musulmană: „Am lăsat la bunul simț al oamenilor și am vrut să văd nivelul lor de reactivitate la respect. Din păcate, nu am văzut nimic”.
Turan Feizula mai reclamă că în zona în care locuiește mai sunt și alte probleme: „De multe ori, în zonă se aruncă și cadavre de animale. Iar stația de autobuz pentru angajații de la Dacia este tot în fața casei mele și de multe ori acolo este o mizerie de nedescris”.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii