Web Analytics

Un nou centru de permanență în Argeș, înființat la Călinești

de | 24.09.2021 12:37 | Actualitate, Politica si Administratie

O nouă unitate sanitară în județul Argeș. Începând cu 1 octombrie, un nou centru de permanență va furniza servicii medicale. Centrul este înființat în comuna Călinești și este cel de-al șaptelea centru de permanență din județul Argeș.

„Sunt șase centre de permanență funcționale la acest moment: Bogați, Bârla, Cuca, Domnești, Mozăceni și Valea Argeșelului, însă, din 1 octombrie 2021, va funcționa un centru nou și în comuna Călinești. Aici se va asigura continuitatea asistenței medicale primare pentru un număr important de locuitori din zonă. Casa de
Asigurări de Sănătate va deconta serviciile medicale oferite pacienților din zona Călinești și zonelor limitrofe, în conformitate cu prevederile legislative, finanțarea activității medicale intrând în atribuțiile instituției”, a declarat ec. Cristian Mitrofan, Directorul General al CAS Argeș.

Citește și IPJ Argeș face angajări din sursă externă

„Centrele de permanenţă reprezintă o pârghie importantă a sistemului sanitar, care trebuie să asigure acces la servicii medicale indiferent de zona în care se află pacientul și de ora la care sunt solicitate.
Identificarea unor soluţii moderne pentru a oferi pacienţilor acces la serviciile medicale în zona rurală, în special la cele preventive, precum și stabilirea unor acte normative care să reglementeze înfiinţarea şi funcţionarea unor centre de permanenţă a implicat un efort conjugat, atât al profesioniştilor din domeniul sanitar, cât şi al factorilor decizionali, astfel că necesitatea socio-medicală a acestor centre de permanenţă, înfiinţate la nivelul întregii ţări, implicit la nivelul judeţului Argeș a fost stabilită printr-o serie de acte normative.

Citește și Cristian Mitrofan a primit un vot masiv de încredere din partea colegilor din PNL Curtea de Arges
Centrele de permanenţă fixe sunt unităţi sanitare și funcționează în regim de gardă. În zilele lucrătoare, garda se instituie în centrul de permanenţă între orele 15:00 – 08:00 şi numai după terminarea programului stabilit pentru activitatea curentă a medicilor de familie în cadrul cabinetelor de medicină de familie din zonele arondate. În zilele de sâmbătă, duminică şi sărbători legale, precum şi în zilele declarate libere de către Guvernul României, garda începe de la ora 08:00 şi durează 24 de ore”, se arată în comunicatul de presă.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Bună ziua. Unde se pot trimite CV pentru angajare? Cu cine as putea lua legătura? Mulțumesc anticipat