Web Analytics
scris sâmbătă, 13.02.2021

Un nou centru de coordonare anti-COVID-19, la Spitalul din Mioveni  

Sâmbătă, 13 februarie, a fost inaugurat Centrul de Coordonare Anti-Covid de la Spitalul Mioveni. Este vorba despre o construcție modulară de 51.5 mp, destinată personalului medical, formată dintr-o zonă multifuncțională, spații de odihnă pentru medicii de terapie intensivă din secția COVID și toalete.
„SC Automobile DACIA SA, alături de furnizorii grupului Dacia-Renault au decis să se implice din nou în viața comunității din Mioveni, răspunzând pozitiv, ca de fiecare dată, la propunerea de a realiza un parteneriat cu administrația locală a orașului.
Având în vedere faptul că, odată cu declanșarea pandemiei și transformarea Corpului B al Spitalului Mioveni în secție COVID, toate spațiile din unitate, inclusiv cele administrative au fost transformate în saloane de tratament și secție ATI, se impunea realizarea unor noi spații care să deservească personalul medical.
Cea mai rapidă și eficientă soluție impusă au reprezentat-o containerele metalice modulare. Această construcție are rol de Centru de Coordonare anti COVID- 19, corespunde standardelor medicale și funcționează ca o extensie a clădiri spitalului COVID. Fiind modulară, construcția este demontabilă și relocabilă. Spațiul interior este amenajat și compartimentat conform cerințelor specifice, iar, în funcție de necesitate, spațiul se poate reamenaja complet, putând fi destinat funcționării unor echipamente medicale, ori se pot realiza doar extensiile necesare pentru o cameră tehnică.
La evenimentul de sâmbătă, 13 februarie 2021, prin care sponsorii au marcat darea în folosință a Centrului de Coordonare Anti- COVID19 de la Spitalul Mioveni au participat dl. Christophe Dridi – Vice Președinte Global Access Industry Groupe Renault, Miguel Oliver – directorul Uzinei Vehicule Dacia și coordonator al platformei industriale Dacia, Gabriel Sicoe – Director Afaceri Publice Groupe Renault, reprezentanții administrației locale din Mioveni și conducerea Spitalului Mioveni.
Citește și Direcția Impozite și Taxe Locale Piteşti – INFORMARE

Caracteristiciile construcției modulare

Acest nou compartiment are o suprafață utilă de aproximativ 51,5 mp și este structurat astfel – o zonă multifuncțională de 26,64 mp, care poate deservi drept zonă administrativă/sală de ședințe/triaj după caz, două spații de odihnă de 7,82 mp respectiv 6,23 mp, pentru medicii care deservesc secția ATI-COVID, două toalete cu spațiu pentru duș și un hol.
Construcția modulară este racordată la sistemul electric, apă și internet, încălzirea se realizează prin panouri radiante, are sistem de ventilație, iar apa caldă o produce prin sistemul propriu”, se arată într-un comunicat al Primăriei Mioveni.

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...