Web Analytics

Un muscelean de Dâmboviţa a inventat găleata cu… curent electric

de | 28.05.2020 14:20 | Actualitate

Nu, nu e glumă, deși știm cu toții gluma… Îl cheamă Liviu Minescu și susține că are în portofoliul de inventator inclusiv microfonul inteligent și videomicrofonul. Nu doar găleata, de fapt minigăleata cu curent electric.
S-a născut în urmă cu 59 de ani în comuna Bughea de Jos, lângă Câmpulung, iar la doar câteva săptămâni de viață a ajuns la o casă de copii, fiind abandonat. A fost înfiat de o familie fără copii din satul Picior de Munte al comunei dâmbovițene Dragodana.
”Părinţii au căutat să îmi pună la dispoziţie tot ce au putut. Mie mi-a plăcut să studiez, mi-au plăcut ceasurile, de la ceasuri am sărit la electronică. Am terminat liceul în Târgovişte şi am lucrat la Combinatul de Oţeluri Speciale aproape 28 de ani. Am rămas şomer şi acum mă ocup cu operarea pe calculator. Trăiesc din filmări la nunţi şi botezuri”, a povestit Minescu în cadrul unei emisiuni televizate la unul din posturile TVR. Și nu este singura lui apariție televizată, anul trecut fiind ”abonat” la ”Neatza cu Răzvan și Dani”, la Antenă.

Microfonul cu memorie e brevetat la OSIM

Prima dată a realizat microfonul cu memorie, în care putea să introducă mii de melodii, iar apoi a făcut microfonul cu memorie şi cameră video, la care am făcut referire la început. Și, susține Liviu Minescu, un solist la o nuntă nu mai are nevoie de orchestră, ia microfonul cu memorie și performează. „Microfonul poate derula melodia la comandă şi poate remixa vocea şi negativul din cele două potenţiometre. Ideea de bază a fost a fiicei mele, să cânţi pe scenă fără formaţie, eu doar am găsit soluţia tehnică”, spune inventatorul cu origini muscelene. Cu această invenţie a urcat, în 2013, pe scena „Românii au talent”, acolo unde a convins-o chiar pe Andra să cânte la microfonul minune. Doar că s-a considerat că invenția lui nu prea are legătură cu emisiunea.
Numai anul trecut, Minescu a fost prezent de trei ori la ”Neatza”. Acolo a prezentat, printre altele, frigiderul, minigăleata și geanta diplomat care produc energie electrică. Și este adevărat că cei doi prezentatori au fost mai mult amuzați decât uimiți, însă microfonul lui Liviu este acum brevetat ca invenție la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci.
Cătălin Ioan Butoiu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii