Web Analytics

Un lăcaș de cult va fi construit în memoria victimelor Experimentului Pitești

de | 11.03.2021 19:04 | Actualitate

În curtea fostului penitenciar din Piteşti, închis în 1977, va fi construit un lăcaş de cult în amintirea deţinuţilor regimului comunist. Marți, 9 martie, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, a sfințit piatra de temelie și a așezat crucea pentru noul lăcaș de cult.

„În prezența membrilor Asociației Fostilor Deținuți Politici – filiala Pitești, precum și a reprezentanților Fundației ,, Memorialul Închisoarea Pitești”, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic a sfințit piatra de temelie și a așezat crucea pentru noul Paraclis Arhiepiscopal cu hramul ,,Sf. 40 de Mucenici din Sevastia”.

Acesta urmează a se construi în curtea fostului Penitenciar, în amintirea deținuților care au suferit în acest loc.

Responsabil pentru buna desfășurare a acestor lucrări a fost desemnat părintele Cosmin Ionuț Miloiu, care slujește în prezent la paraclisul construit în clădirea închisorii”, se arată într- o informare a Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului.

Evenimentul de marți s-a petrecut cu ocazia zilei de cinstire a celor 40 de mucenici din cetatea Sevastia, după ce Arhiepiscopul Calinic a oficiat Sfânta Liturghie la paraclisul construit în sediul fostului Penitenciar din Pitești. În acest fel, a fost marcată și Ziua Deținuților Politici Anticomuniști din Perioada 1944-1989 în România.
După acest moment deosebit, Chiriarhul Eparhiei s-a deplasat la Monumentul dedicat victimelor de la Închisoarea Pitești, aflat pe bulevardul central al orașului, unde au fost rostite rugăciuni în memoria celor adormiți.

Slujba din Paraclisul aflat în sediul fostului penitenciar

Fosta închisoare din Pitești a fost construită între 1937-1941 și a funcționat ca Penitenciar până în anul 1977.

Fosta închisoare din Pitești

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii