Web Analytics
scris sâmbătă, 03.09.2022

Un judoka român, campion european la nevăzători

O nouă performanță extraordinară obținută de sportul românesc. Alex Bologa a devenit campion european la judo-nevăzători, la competiția de profil care are loc în Italia.
În Cagliari (Italia) se desfășoară în aceste zile Campionatele Europene pentru judoka nevăzători. România a câștigat medalia de aur prin Alexandru Bologa, sportiv medaliat de două ori cu bronz la Jocurile Paralimpice, în 2016 și 2021.
Aflat pe locul 1 în clasamentul mondial la categoria -73 kg, judoka pregătit la Cluj-Napoca de Tamas Gergely și Andreica Gianina a făcut un concurs perfect. Românul l-a învins în sferturi pe georgianul Mishiko Shiobrishvili, ca mai apoi în semifinale să îl învingă pe Djibrilo Iafa din Portugalia. În finală, Alex a reușit să câștige medalia de aur în fața lui Lennart Sass din Germania.

Un judoka român, campion european la nevăzători

Citește și: Concurs organizat de Fundația Conservation Carpathia: 2.544 de motive să fotografiezi Munții Făgăraș!


La competitia din Italia sunt înscriși judoka din 20 de țări: Azerbaidjan, Croația, Franța, Germania, Marea Britanie, Grecia, Ungaria, Lituania, Moldova, Muntenegru, Olanda, Portugalia, România, Spania, Suedia, Italia, Ucraina, Georgia, Elveția și Turcia.
Foto: Federația Română de Judo

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *