Web Analytics

Un cunoscut preot reținut după ce o femeie a reclamat că a agresat-o sexual în timpul spovedaniei

de | 17.09.2022 19:39 | Actualitate, Home

Poliția Capitalei a anunțat azi că un preot a fost reținut pentru 24 de ore sub acuzația de agresiune sexuală. Este vorba de preotul Visarion Alexa, de la Biserica Pogorârea Sfântului Duh, Sfântul Nicolae – Militari. Avocata părintelui Visarion Alexa a declarat în fața jurnaliștilor că cei doi se cunoșteau de doi ani de zile și comunicau non-stop.
O femeie a depus o plângere la Secția de Poliție 20 din București pe 17 august. Ea le-a pus polițiștilor că a fost agresată sexual, chiar în timpul spovedaniei. Polițiștii au deschis o anchetă, iar vineri, 16 septembrie, preotul a fost dus la secție pentru audieri. Ulterior, el a fost reținut. „În baza probatoriului administrat, cel în cauză a fost reținut pe o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat instanței cu propunere legală”, a transmis Poliția Capitalei într-un comunicat de presă.

Citește și: Șofer în vârstă de 18 ani a intrat în gardul unui imobil și într-un stâlp de electricitate


Purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, a transmis că Arhiepiscopia Bucureștilor va deschide o anchetă. „Arhiepiscopia a confirmat că luni va începe ancheta acestui caz nesfârșit de trist. Prima măsură luată, până la confirmarea culpei prin finalizarea anchetei derulate de autoritățile abilitate, este suspendarea de la slujirea preoțească”, a anunțat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt BOR. Aseară, preotul a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile.

Părintele Visarion Alexa, originar din Bacău, este unul dintre cei mai cunoscuți reprezentanți ai Bisericii Ortodoxe Române, realizând emisiuni de profil și participând ca invitat în nenumărate materiale radio și TV.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Si cam cine face ancheta BOR ? Iar apoi cam ce ii pot face ? Ca de răspopit , nu se poate , odata numit , nu mai merge raspopitul.
    Si daca este unul ca IPS Calinic, mi-e clar ce anchetă se va face ( egal cu 0 ) .

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole