Web Analytics

Un chilian din categoria Most Wanted, prins de polițiștii români și extrădat

de | 15.03.2017 10:27 | Actualitate

rafael garay

Un cetățean chilian din categoria Most Wanted, a fost prins de polițiștii români și extrădat autorităților judiciare din Chile, pe bază de reciprocitate. Miliardarul chilian acuzat de delapidare, Rafael Garay va fi escortat, pe 15 martie, la aeroportul Henri Coandă pentru extrădare.

Miliardarul Chilian Garay Pita Rafael Eduardo se află în Arestul Poliţiei Braşov din data de 28 decembrie 2016 când judecătorii Curţii de Apel Braşov au admis cererea de extrădare formulată de autorităţile judiciare din Chile şi, de asemenea, au dispus arestarea lui, în vederea extrădării, pentru o perioadă de 20 de zile, mandat care a fost prelungit ulterior cu încă 30 de zile, din 17 februarie.

Tot pe 17 februarie, Curtea de Apel Brașov a admis cererea de extrădare formulată de autoritățile judiciare din Chile.

În fapt, s-a reţinut că cetăţeanul chilian, în calitate de reprezentant legal al unei companii de investiții, ar fi determinat mai multe persoane să depună sau să transfere bani, sub titlu de investiții, în scopul obținerii de profit.

Sub pretextul unei călătorii în Europa, pentru a beneficia de un tratament medical împotriva cancerului, acesta a închis compania și a părăsit Chile, anunțând că sumele depuse de investitori vor fi recuperate din contul unei bănci, lucru care însă nu s-a întâmplat.

Prejudiciul estimat este de aproximativ 675.000 $, cu mențiunea că ar putea crește, având în vedere numărul în creștere a reclamațiilor depuse.

În fața autorităților judiciare române, cel în cauză a recunoscut că, în realitate, nu suferă de cancer și că această justificare a fost folosită ca pretext pentru a evita tragerea la răspundere penală în țara natală.

La data de 21 septembrie 2016, acesta a fost localizat la Brașov, în baza schimbului de informații dintre cele două Birouri Naționale INTERPOL.

Extrădarea a fost acordată cu asigurarea reciprocității de către autoritățile judiciare din Chile, în cazuri similare cu România și reprezintă primul caz de extrădare în relația cu această țară. Cel în cauză era urmărit internațional din categoria Most Wanted, se arată într-un comunicat de presă emis de IGPR.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii