Web Analytics

Un cameraman piteştean, pe frontul din Ucraina

de | 3.03.2022 12:56 | Actualitate, Dezvăluiri, Politica si Administratie

Unul dintre cei care transmit de pe frontul războiului din Ucraina este originar chiar din Pitești. Îl cheamă Răzvan Mihai Petrescu, este fotograf, cameraman și un mare iubitor al muntelui, fiind foarte apropiat de salvamontiștii din Argeș. Filmează pentru Observatorul de la Antena 1, alături de reporterul Laurențiu Rădulescu, asistentul de imagine Mihai Dumitrașcu, translatorul și jurnalistul din Chișinău Andrei Captarenco.

„M-au sunat din post și am plecat. Norocul nostru este că avem net și putem lua legătura cu cei de acasă”, a argumentat Răzvan Petrescu plecarea sa în Ucraina. Cât despre cum a reacționat familia sa la vestea plecării: „Aveam bilete la teatru. Din păcate, nu mai ajung. Soția mea mi-a zis să spun asta separatiștilor”, a spus amuzat cameramanul. Prima dată au transmis din Mariupol. L-am întrebat cum a reacționat când a auzit primele explozii. „Nu am avut timp. Căci trebuie să filmez”, a spus cameramanul. „Atmosfera este clar una de război. Panică. Benzina este raționalizată și la alimente sunt cozi, rafturile magazinelor fiind în mare parte goale. Bancomatele nu mai funcționează. În ultimele zile este coadă la bănci, lumea încercând să își retragă economiile. Cu toate acestea, viața merge înainte, lumea merge la serviciu. Noi am fost la Mariupol, unde au fost bombardamente cu câteva victime. Deja lumea este panicată. Mai găsești deschise doar câteva alimentare”, ne-a descris Răzvan atmosfera din Mariupol vineri, 25 februarie, în timp ce era în mașină, în drum spre alt oraș.

Citește și CJ Argeș: ”Împreună pentru Ucraina, o campanie de suflet!”

S-au mutat în Odessa, unde s-a decretat stare de invazie. Pe geamuri au lipit bandă adezivă, pentru ca suflul unei explozii să nu arunce sticla în interior. În a patra zi de război au filmat pe un drum dintre Nikolaev și Odessa, acolo unde militarii și civilii construiau baricade și creau cocktailuri Molotov pentru lupta lor cu trupele rusești. „Odessa este pustie. Și plină de baricade. După ora 18 nu mai ai voie să ieși. Magazinele alimentare sunt deschise”, ne-a spus duminică seara, 27 februarie, Răzvan Petrescu. Alarma antiaeriană a pornit chiar în timpul unui live, iar echipa s-a ascuns într-un buncăr improvizat în parcarea unui mall din centrul Odessei.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *