Web Analytics
scris duminică, 22.01.2023

Un bărbat din Argeș a fost amendat și lăsat fără permis pentru șofat agresiv și ultraj

Un șofer din Argeș a fost amendat cu 9600 lei și a rămas fără permis pentru că a condus agresiv și pentru că a jignit agenții rutieri. Bărbatul a intrat în mașina polițiștilor să își recupereze permisul și a plecat arătându-le gesturi obscene, susține Poliția.

Un bărbat din Argeș a fost amendat și lăsat fără permis pentru șofat agresiv și ultraj

Citește și: Femeie moartă după ce a fost atacată de o haită de câini

Bărbatul a fost oprit pe autostradă, pe sensul Turda – Sebeș, pentru că, susțin polițiștii, avea un comportament agresiv, în sensul că nu păstra o distanță de siguranță față de autovehiculele care circulau în fața sa și folosea, în mod repetat și nejustificat, semnale luminoase, pentru a-i determina pe ceilalți conducători auto să elibereze banda de circulație.

Citește și: Accident cu trei victime la Curtea de Argeș

Autoturismul a fost oprit în spațiul service situat la kilometrul 4 al autostrăzii, iar conducătorului auto i-a fost comunicat motivul opririi, precum și faptul că urmează să fie sancționat contravențional. Polițiștii i-au solicitat documentele, iar acesta a refuzat să prezinte actul de identitate, conducătorul auto fiind identificat în baza permisului de conducere și a certificatului de înmatriculare al autoturismului, în persoana unui bărbat, de 39 de ani, din localitatea Cătanele, județul Argeș.

Citește și: Sindicaliștii din sănătate amenință cu greva privind noua lege a salarizării

Ulterior acesta nu a respectat indicațiile polițiștilor, de a rămâne în autoturism și a pătruns în autospeciala de poliție, pentru a-și recupera permisul de conducere și documentele autoturismului, părăsind, la volanul autoturismului său, spațiul service. Față de acesta, a fost luată măsura sancționării contravenționale, în baza OUG nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, cu amendă în valoare de 2.610 lei, pentru conducere agresivă, refuz de înmânare a actului de identitate la solicitarea polițistului, precum și pentru nerespectarea indicațiilor polițistului rutier, iar ca măsură complementară, i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce pentru 60 de zile. Totodată, față de bărbat, a fost aplicată o sancțiune contravențională, în valoare de 7.000 de lei, în baza Legii nr. 61/1991 privind ordinea publică, pentru împiedicarea organelor de poliție în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, pentru săvârșirea de acte și gesturi obscene și adresarea de expresii și cuvinte jignitoare.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *