Web Analytics
scris sâmbătă, 25.05.2024

Un avion Tarom s-a întors pe aeroportul din Paris după ce a lovit un stol de păsări

Momente de groază pentru 117 pasageri care se întorceau de la Paris la Bucureşti. Aeronava TAROM cu care trebuiau să ajungă în ţară a revenit pe aeroportul Charles de Gaulle la doar câteva minute de la decolare, după ce a lovit un stol de păsări. Unul dintre cele două motoare a fost aproape distrus, iar avionul a rămas la sol pentru reparaţii. Călătorii s-au întors în ţară cu aeronave de la alte companii aeriene.

Un avion Tarom s-a întors pe aeroportul din Paris după ce a lovit un stol de păsări

Avionul, un Boeing 737, a decolat din capitala Franţei la ora 17 şi 20 de minute. După doar câteva minute însă, au apărut problemele. Un stol trece prin faţa aeronavei, iar o pasăre ajunge la unul dintre motoare. Comandantul cursei, un pilot cu peste 18.000 ore de zbor, decide imediat să revină pe aeroportul Charles de Gaulle. „Se numesc bird stike şi ele sunt extrem, extrem de periculoase pentru că dau, cum să spunem noi, naştere la cele mai greu de prevăzut reacţii sau, cum să spun eu, cedări, de la cedări motoare, spargeri de parbrize, cedări comandă. Absolut tot ce se poate întâmpla rău la un avion, se poate produce din cauza acestor păsări”, a declarat Dan Cezar Osiceanu, pilot Boeing.

Citește și: Primar bătut în plină stradă de preotul din oraş şi de o femeie care ar fi amanta acestuia

Incidentul a avut loc la aproximativ 1.600 de metri altitudine, în timp ce avionul zbura cu aproape 450 de kilometri la oră, arată datele Flightradar. Echipajul de zbor şi-a menţinut calmul şi a dus pasagerii în siguranţă la sol. Cei mai mulţi din cei 117 pasageri au ajuns aseară pe aeroportul Otopeni, după ce au fost redirecţionaţi către alte companii aeriene. Costul transportului a fost asigurat de compania TAROM. Printr-un comunicat, compania aeriană de stat a transmis că a fost nevoită să anuleze cursa operată de aeronava luată în leasing de la o firmă americană.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită