Un an de la decesul lui Dan Silvășanu, fost antrenor și președinte la FC Argeș

de | 1.12.2021 18:34 | Actualitate, Home, Sport

Fostul antrenor și președinte de la FC Argeș, Dan Silvășanu a făcut infarct pe 30 noiembrie 2020. În vârstă de 76 de ani, Silvășanu făcuse inițial un atac cerebral și era internat la un spital din București. Chiar dacă inițial s-a simțit bine, inima a cedat.

Dan Silvăşanu s-a născut la 3 mai 1944 la Alba-Iulia. A început să joace fotbal în mod organizat la echipa de juniori a lui Dinamo Piteşti în anul 1958. Primul său antrenor a fost Leonte Ianovschi. În perioada satisfacerii stagiului militar, joacă la Dinamo Cluj.

Apoi, absolvind I.E.F.S.-ul, abandonează fotbalul de performanţă. Începând cu 1 februarie 1971, antrenează grupe de copii la FC Argeş. La acelaşi club, antrenează în continuare juniorii republicani şi echipa de tineret. În ediţia de campionat 1981-1982 este antrenor secund la echipa de seniori a lui FC Argeş.

Citește și Viorel Tudose, sponsor principal FC Argeş: „Dacă Argeşul nu ar fi pierdut nişte puncte copilăreşte, ar fi fost pe locul trei…”

În perioada mai 1982 – iulie 1985 este numit preşedintele lui FC Argeş. Din iulie 1985 şi până în noiembrie 1988 îndeplineşte funcţia de coordonator al Centrului olimpic piteştean de pregătire a juniorilor de fotbal, lucrând împreună cu bunul său prieten şi coordonator, Mihai Georgescu.

A mai fost preşedinte al clubului FC Argeş în alte două mandate, 1988-1990 şi 1990-1991. După aceea a mai antrenat o grupă de juniori a clubului FC Argeş, iar începând cu 1 noiembrie 2010, antrenorul de la Centrul de Copii şi Juniori şi fostul preşedinte al lui FC Argeş a ieşit la pensie, după mai bine de 40 de ani de activitate la gruparea din Trivale.

Acest articol este despre: comemorare,dan silvasanu,fc arges

Distribuie!

Articol scris de Marius Ionel

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Spitalul Câmpulung e blocat și de Ministerul Sănătății
Spitalul Câmpulung e blocat și de Ministerul Sănătății

La Municipalul câmpulungean nu se mai poate face nicio operație sau altă procedură medicală care presupune anestezie, după ce unul dintre medicii de Terapie Intensivă a fost detașat forțat la Județean, iar celălalt a intrat în izolare, având și ceva probleme de...