Web Analytics

Un alt copil minune al Muscelului! Alex Manole, campionul cu peste 120 de medalii la tenis de masă

de | 16.02.2017 11:28 | Sport

16 AlexTatăl său e jurnalist şi renumit pentru talentul de a cânta la fluier. Are un frate mai mic care s-a împrietenit cu pianul. El a cântat cu succes la ţambal şi a adunat peste o sută de medalii şi trofee la tenis de masă, deşi are doar 18 ani. Îl cheamă Alexandru Manole şi e student în primul an la Educaţie Fizică şi Sport. Este încă unul dintre tinerii cu care se mândreşte Câmpulungul.

Fie la bunicii din Câmpulung, fie la cei din Jugur, Alex punea totul în mişcare de mic. Însă acasă, la bloc, era mai greu de dat în minge şi de alergat, aşa că „m-a dus tati la tenis de masă pe când aveam vreo şase ani. El lucra la televiziune la domnul Pristavu care tocmai construise o sală de sport şi înfiinţase clubul sportiv. Am mers câteva săptămâni şi a început să-mi placă”. Aşa îşi aminteşte tânărul student de acum începutul aventurii sale în sport.
Are în palmares două titluri europene
Deşi s-a împrietenit repede cu mingea de celuloid, rezultatele au apărut după câţiva ani. „Nu ai cum să devii foarte bun imediat, e nevoie de pregătire, de antrenament. Am câştigat prima competiţie pe la nouă ani, iar de atunci am strâns peste o sută douăzeci de medalii”. Un palmares de excepţie obţinut în mai puţin de un deceniu şi care include şi două titluri europene şi clasarea triplă pe locul cinci la Mondiale cu echipa naţională, ultima dată chiar în această lună, în Africa de Sud. „În câte ţări ai fost, Alex?”, îl întreb fără să aflu un răspuns exact. „Nu ştiu, pot doar să-ţi spun că am fost pe toate continentele în afară de America”. Şi explică: „Nu au fost acolo prea multe concursuri la categoria mea de vârstă. Ceva s-a organizat prin America de Sud, dar e departe, e costisitoare deplasarea”.
Alex a împlinit 18 ani, iar din aces an intră la seniori. Dar e deja acolo, în top 10 pe ţară. „Faptul că am avut rezultate bune pe când eram cadet şi junior a făcut să fiu evaluat şi în topurile de seniori”. Spre exemplu, el joacă de mai mulţi ani la prima echipă a CS Pristavu în meciuri contând pentru SuperLiga Masculină.
Are şcoala vieţii, vorbeşte perfect limba engleză, dar nu a ignorat nici studiul specific unui copil român. Începând de la grădiniţă şi până la clasa a XII-a a fost elev al prestigiosului Colegiu pedagogic „Carol I” Câmpulung. A beneficiat şi de înţelegerea profesorilor, dar nu a ignorat şcoala. Fiind sportiv de elită, a susţinut Bacalaureatul în sesiune specială. Pregătirile pentru acesta l-au făcut să rateze câteva competiţii, dar rezultatul a fost unul de succes. Apoi s-a dus la Universitate, la Craiova, acolo unde Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport este unica din ţară care are specializarea „Tenis de masă”. Peste câţiva ani, Alex va deveni antrenor. „Când?”, îl întreb. „Nu ştiu. Există în ţară un jucător care e activ la 52 de ani, aşa că poate fi lungă perioada mea ca jucător”.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii