Web Analytics

Un administrator din Argeș a produs un prejudiciu de peste 600.000 lei

de | 25.09.2022 15:54 | Actualitate, Home

Administratorul unei firme din Dragoslavele a produs statului un prejudiciu de peste 600.000 lei. Este cercetat pentru evaziune fiscală în formă continuată.

„Din cercetări s-a stabilit că, în cursul anilor 2012 și 2013, un bărbat de 53 de ani, din Câmpulung, având calitatea de administrator al unei societăți comerciale de pe raza comunei Dragoslavele, cu complicitatea reprezentanților a două societăți comerciale din județul Iași, ar fi evidențiat, în mod repetat, în actele contabile sau în alte documente legale, cheltuieli reprezentând achiziții de materii prime, obiecte de inventar și mijloace fixe, care nu au la bază operațiuni reale (62 de facturi fiscale), cu scopul de a eluda plata obligațiilor fiscale”, a transmia IPJ Argeș.

Citește și În Argeș, ca în filme: a depășit limita de viteză, nu a oprit la semnalul polițiștilor și a fost agresiv în trafic

Prejudiciul adus bugetului statului este de peste 600.000 de lei, reprezentând TVA fără drept de deducere. Pentru recuperarea acestuia a fost instituită măsura sechestrului asupra bunurilor mobile și imobile ale persoanelor în cauză.

Cercetările au fost finalizate în 22 septembrie a.c.. Dosarul penal a fost înaintat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș cu propunere de trimitere în judecată.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *