Web Analytics

În Argeș, ca în filme: a depășit limita de viteză, nu a oprit la semnalul polițiștilor și a fost agresiv în trafic

de | 25.09.2022 15:50 | Actualitate, Home

În dimineața zilei de 24 septembrie a.c., în jurul orei 07:00, un echipaj din cadrul Formațiunii Rutiere Topoloveni, care acționa pe DN 7, pe raza localității Leordeni, a depistat un autoturism care se deplasa cu viteză excesivă, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 104 km/h.

Citește și: Târg de științe în Piața Primăriei. Tinerii au prezentat proiecte și experimente științifice  

La momentul efectuării semnalului regulamentar de oprire, persoana aflată la volanul autoturismului nu a oprit, continuând deplasarea, fiind necesară urmărirea acestuia.

Pe parcursul urmăririi, conducătorul auto a adoptat un comportament agresiv în trafic și a efectuat mai multe depășiri neregulamentare, echipajul de poliție reușind blocarea vehiculului pe DN 7, după pătrunderea pe teritoriul județului Dâmbovița.

Persoana aflată la volanul autovehiculului a fost identificată ca fiind un bărbat de 69 de ani, din Ștefănești.

Citește și: Mioveni. 1500 de copii au participat la Caravana Romanian Science Festival

În urma abaterilor săvârșite, cel în cauză a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 2.900 de lei, conform OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, totodată fiind luată și măsura reținerii permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 210 zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare.

Abaterile reținute în sarcina acestuia sunt depășirea limitei legale de viteză (cu mai mult de 50 km/h față de limita de pe sectorul de drum pe care a fost constatată abaterea), neoprirea la semnalul polițistului rutierconduită agresivă în trafic și depășirea neregulamentară.

Polițiștii rutieri argeșeni reamintesc faptul că deținerea permisului de conducere implică respectarea regulilor de circulație, mai degrabă decât exercitarea unui drept (cunoașterea acestora și deținerea unor deprinderi practice pentru deplasarea pe drumurile publice, stând la baza obținerii permisului de conducere).

Încălcarea regulilor de circulație pune în pericolnu doar pe conducătorul vehiculului care săvârșește abaterea, ci și pe ceilalți participanți la trafic, indiferent că aceștia se află în același autovehicul, sau în afara acestuia.”, mai transmit polițiștii.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *