Web Analytics

Ultrajul de la Berevoeşti, în atenţia ministrului demisionar de la Interne

de | 21.06.2017 20:58 | Actualitate

14 carmendanFaptele petrecute pe 21 mai la Berevoeşti şi analizate acum de procurorii argeşeni au intrat şi în atenţia ministrului Afacerilor Interne din controversatul Cabinet Grindeanu. Carmen Dan, deţinătoarea demisionară a portofoliului Internelor, a fost înştiinţată din mai multe surse despre incidentul în urma căruia s-au constituit două dosare penale: unul de ultraj, altul de comportare abuzivă.

Reamintim faptul că, într-o zi de duminică, pe 21 mai 2017, pe drumul din satul Gămăceşti, comuna Berevoeşti, s-au întâlnit familia Nechifor şi adjuncţii şefului de post. Sancţionarea contravenţională a lui Victor Nechifor a declanşat apoi un întreg scandal în care au fost prinşi şi soţia şi fiul acestuia, Angela şi Daniel, dar şi agenţii de Poliţie Marian Moise şi Alexandru Ghica. La faţa locului au venit şi capi ai Poliţiei argeşene cu trupe speciale, însă întâmplarea a fost ascunsă opiniei publice. Ulterior, v-am prezentat variantele celor implicaţi în legătură cu incidentul, iar acum se aşteaptă finalizarea anchetei. Între timp, Victor Nechifor a contestat una dintre amenzi, iar la Mihăeşti s-a petrecut un alt caz care a dus la deschiderea unui alt dosar de ultraj.
Din cele spuse de Victor Nechifor, şi la cabinetul ministrului de Interne a ajuns o sesizare asupra faptelor de care este acuzat, pe de o parte, agentul principal Marian Moise. Numai că, acelaşi ministru a primit, prin intermediul unui site de socializare, articolele de presă legate de caz, iar Carmen Dan a reacţionat imediat postând un mesaj de confirmare a interesului său faţă de cele întâmplate, astfel: „Am solicitat precizări Poliţiei Române privind aspectele semnalate. Toate datele prezentate în articol sunt cunoscute conducerii Poliţiei Române, împotriva agresorilor Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj, iar conducerea I.P.J Argeş şi Poliţiei Mun. Câmpulung sunt preocupate de adoptarea unor măsuri specifice, pentru a preveni apariţia unor stări conflictuale în zonă şi întărirea autorităţii poliţiei”.

Familia Nechifor, amendată din nou

14 nechifor victorPotrivit informaţiilor pe care le deţinem, la doar trei zile de la incidentul de la Berevoeşti, Victor (foto) şi Angela Nechifor au fost amendaţi de poliţiştii de la Secţia nr. 14 Schitu Goleşti pentru fapte prevăzute de Legea nr. 61 din 1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. Sancţiunile au fost aplicate pe 24 mai 2017. Nu am reuşit să luăm legătura cu Victor Nechifor pentru a oferi amănunte, iar cei de la Poliţie au refuzat să confirme sau să infirme cazul. Cert este faptul că pe 12 iunie, atât Victor Nechifor, cât şi Angela Nechifor au contestat în instanţă procesele-verbale de contravenţie. Până la această dată, încă nu au fost stabilite termenele de judecată, dar Inspectoratul de Poliţie a fost înştiinţat în legătură cu plângerile formulate de cei doi.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii