Web Analytics

Ultimele noutăţi despre festivalul rock de la Corbi. Bucovina va concerta la „Stonebird” Festival

de | 25.07.2019 13:43 | Cultură

Între 9 și 11 august, în comuna Corbi va avea loc a II-a ediție a „Stonebird”, cel mai mare festival rock din mediul rural din România. „Jurnalul de Argeș” este partener media al evenimentului. La „Stonebird” va concerta pe 10 august și trupa Bucovina, o formație cu numeroși fani și cu un stil muzical inconfundabil.

Direct din Germania, pe scena de la Corbi

În 2011, trupa Bucovina a concertat la cel mai important festival rock din Europa: Wacken Open Air (Germania).
Bucovina, una cele mai iubite trupe rock din România, s-a înființat în anul 2000, muzică lor fiind o combinație între heavy-metal și blackmetal, punctat pe alocuri cu elemente folclorice. Anul 2006 a fost anul lansării primului produs de studio, LP-ul “Ceasul Aducerii-aminte” ce conține opt piese atât agresive, cât și melodice, album ce a fost desemnat ”best newcoming LP of the year”. Bucovina a cântat pe scene alături de trupe de top precum Nokturnal Mortum, Arkona, Moonsorrow, Korpiklaani, Finntroll, Eluveitie etc. Este, de asemenea, prima trupă din România care a lucrat cu producătorul Dan Swano, EP-ul ”Duh” fiind o dovadă vie a cât de bine poate suna o trupă românească.
„Muzica Bucovina este expresia romantică a sentimentului de apartenență, formă auditivă a unei dorințe ancestrale de a pătrunde și rămâne într-un spațiu accesibil doar conștiinței superioare și izolat de tumultul contemporan. Numită de unii metal tradițional, de alții păgân metal, Bucovina își păstrează rădăcinile adânc înfipte în folclorul vechi, precum și deschiderea către sonoritățile moderne. Departe de a încerca să catalogăm muzică pe care o facem, preferăm să spunem că ea este o muzică pentru cei care iubesc munții, natura, râurile și jivinele codrilor, apusurile și răsăriturile deopotrivă; iar în același timp, cântecele noastre sunt menite a aduce aminte celor care le ascultă că există încă oaze de liniște în lumea de azi și că orice călătorie în ținuturile sălbatice ale munților, fie ea chiar și una imaginară, ne va aduce întotdeauna mai aproape de ceea ce suntem în fapt: o licărire de spirit în mijlocul Naturii mărețe”, spun cei de la Bucovina despre muzica lor.

Ce trupe şi solişti vin la Corbi

Ca și în 2018, când lista de invitați a fost una de top, în frunte cu Dave Evans, primul solist al trupei AC/DC, și în 2019 lista vedetelor ce vor concerta include multe nume sonore. Astfel, vor concerta, printre alții, David Reece, fostul solist al trupei Accept; Cristi Minculescu, Valter&Boro; trupele Zob, Timpuri Noi, Bucovina şi Dirty Shirt. La „Stonebird” Festival vor cânta și formațiile New Jersey (Italia), cea mai bună trupă-tribut Bon Jovi din lume, și The Rock, cea mai bună trupă-tribut AC/DC.

Programul complet

Iată programul complet: scena principală – vineri, 9 august: Cristi Minculescu, Valter&Boro, Dirty Shirt, Timpuri Noi, New Jersey; sâmbătă, 10 august: David Reece (Ex-Accept), Bucovina, Zob, Alex Calancea şi Lupii, The Rock; After party- second stage – vineri, 9 august: Ţapinarii, Loud Inc; sâmbătă, 10 august: White Mahala. Duminică, 11 august: concert matineu cu Mike Godoroja and The Blue Spirit.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii