Web Analytics

Ultima oră! Fostul primar de la Corbeni, trimis în judecată de către DNA Pitești!

de | 5.01.2023 18:11 | Actualitate, Bani europeni, Dezvăluiri, Home, Politica si Administratie

Așa cum anticipam, procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Pitești au dispus joi, 5 ianuarie, trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Virgil-Remo Mateescu, la data faptei primar al comunei Corbeni, județul Argeș, „pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată”, potrivit unui comunicat al DNA.

Citește și: Soţia lui Radu Vasilică a cerut ajutorul Poliţiei, după ce ex-deputatul ar fi ameninţat-o cu arma!

În același dosar au mai fost trimise în judecată trei persoane fizice, pentru complicitate la folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată.

Citește și: Fostul primar de la Corbeni, Remo Mateescu, anchetat pentru obţinerea nejustificată de fonduri APIA pe când soţia era inspector de zonă

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: în perioada 2014-2015, în contextul implementării proiectului de modernizare a unui drum forestier în lungime de 5,9 km din comuna Corbeni, județul Argeș, inculpatul Mateescu Virgil-Remo, în calitatea menționată, beneficiind de ajutorul celorlalți trei inculpați, ar fi depus la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) mai multe înscrisuri false ce conțin date necorespunzătoare realității cu privire la lucrările executate (situații de plată, situații de lucrări, liste cu cantități de lucrări, rapoarte de execuție etc).
În cuprinsul documentelor respective sunt menționate cantități de materiale și lucrări care nu ar fi fost identificate pe teren. Prin aceste demersuri au fost obținute fonduri europene în valoare totală de 6.310.449 lei. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale s-a constituit parte civilă în cauză.
În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii
” – precizează procurorii DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Argeș, cu propunerea de a fi menținute măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *