UE: Tranziția către un ecosistem turistic rezilient, ecologic și digital

de | 9.02.2022 19:45 | Actualitate, Bani europeni, Economie, Home, Turism

În ziua de 8 februarie, Comisia a prezentat calea de tranziție pentru turism în cadrul Zilelor europene ale industriei. 

Citește și: Construire ilegală: DNA i-a interzis primarului din Iași, Mihai Chirica, să-și exercite funcția. Dosarul, pornit după o anchetă de presă

Calea de tranziție este un plan creat în comun cu actorii ecosistemului turistic care detaliază acțiunile-cheie, obiectivele și condițiile pentru a realiza tranziția verde și digitală și reziliența pe termen lung a sectorului. Comisia a invitat părțile implicate să participe la punerea sa în aplicare. Calea de tranziție invită comunitatea din sectorul turistic să pună în aplicare măsuri în douăzeci și șapte de domenii, inclusiv:

  • Să investească în circularitate pentru a reduce consumul de energie și apă, deșeurile și poluarea, precum și pentru a răspunde mai bine cererii tot mai mari de turism durabil;
  • Să îmbunătățească practicile de schimburi de date pentru a permite noi servicii turistice inovatoare și pentru a îmbunătăți gestionarea durabilă a destinațiilor;
  • Să investească în competențe pentru a asigura disponibilitatea forței de muncă calificate și cariere atractive în ecosistemul turistic.

În deschiderea acestui eveniment important pe tema turismului, comisarul pentru piața internă – Thierry Breton, a declarat: „Am deosebita plăcere de a vă prezenta rezultatul mai multor luni de cooperare între toate părțile interesate. Numai printr-o strânsă colaborare am reușit să elaborăm o viziune comună pentru turismul din UE și să convenim asupra modalităților de realizare a acesteia. Această cale va stabili agenda pentru turismul european în următorii zece ani. Aș dori să invit astăzi toate părțile interesate să se alăture procesului comun de punere în aplicare”.

Citește și: „Dl deputat Rădulescu mi-a povestit cum i-a pus să jure pe Biblie pe polițiștii Gherghe, Aioanei şi Ciolan că vor fi fideli PSD. Era şi Stelică Crăciun de faţă”

Implicarea activă a tuturor actorilor din sector va fi esențială pentru succesul tranziției verzi și digitale. Acesta este motivul pentru care Comisia lansează o anchetă online, invitând comunitatea turistică din UE să facă schimb de informații cu privire la angajamentele individuale și colective și să își exprime interesul de a colabora la punerea în aplicare a tranziției. Comisia va colabora cu părțile interesate pentru a orienta, a sprijini și a monitoriza progresele tranziției.

Distribuie!

Articol scris de Cristian Vasile

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole