Web Analytics

UE interzice mașinile diesel și pe benzină

de | 22.04.2024 16:24 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

UE introduce noi măsuri pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon (CO2) pentru autovehicule. Conform noilor reglementări, ce vor intra în vigoare din 2035, vânzarea mașinilor noi cu motoare diesel și benzină va fi interzisă.

Citește și Banii Mioveniului – îngropaţi de grandomania primarului Georgescu în proiecte suspectate de corupţie în Măgdăceşti, Republica Moldova

Parlamentul European a adoptat noile măsuri pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon (CO2) la vehiculele noi. Pentru a atinge obiectivul asumat de neutralitate climatică până în 2050, sunt adoptate msuri pentru reducerea emisiilor de la mașini. Transportul rutier produce o cincime din emisiile de CO2 la nivelul blocului comunitar.

Prin noile reguli, oficialii de la Bruxelles doresc reducerea, până în 2030, cu 55% a emisiilor de la autoturisme. De asemenea, UE dorește reducerea cu 50% a emisiilo la camionete. Scopul urmărit este atingerea obiectivului emisii zero de la mașini și camionete noi până în 2035.

Din 2035, toate mașinile de pe piață vor trebui să aibă emisii zero și să nu emită CO2. Acest lucru va garanta că, sectorul transporturilor din UE va deveni neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *