Web Analytics

UE a aprobat despăgubiri de 75 de milioane de euro pentru producătorii agricoli afectaţi de secetă

de | 6.12.2022 19:17 | Actualitate, Economie, Home

Comisia Europeană a aprobat o schemă românească de compensare a producătorilor agricoli pentru daunele suferite ca urmare a secetei severe din 2021 şi 2022. Măsura are un buget de aproximativ 75 milioane euro (aproximativ 365,6 milioane lei) şi este deschisă producătorilor agricoli de grâu, secară, triticală, orz, ovăz şi rapiţă direct afectaţi de seceta severă.

Citește și: Șoferul unei ambulanțe, înjunghiat în casa unui pacient care sunase la 112

”Comisia Europeană a aprobat, în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat, o schemă românească de compensare a producătorilor agricoli pentru daunele suferite ca urmare a secetei severe din 2021 şi 2022. Măsura, cu un buget de aproximativ 75 milioane euro (aproximativ 365,6 milioane lei), este deschisă producătorilor agricoli de grâu, secară, triticală, orz, ovăz şi rapiţă direct afectaţi de seceta severă”, anunţă CE, conform News.ro.

Citește și: Alina Bica și Dorin Cocoș, fostul soț al Elenei Udrea, au scăpat de condamnări în dosarul ANRP

Pentru a putea beneficia de ajutor, producătorii agricoli trebuie să îşi fi pierdut peste 30% din culturi ca urmare a secetei. În cadrul schemei, ajutorul va lua forma unor subvenţii directe proporţionale cu daunele suferite, pe baza rapoartelor privind daunele aduse culturilor. În cazul unei pierderi totale a culturilor lor, beneficiarii au dreptul la un ajutor în valoare de aproximativ 305 euro/ha (1.500 lei/ha), care să nu depăşească 40% din costurile eligibile. Schema de ajutoare se va încheia la 31 decembrie 2022.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *