Web Analytics

Udrea află astăzi dacă va fi extrădată din Bulgaria

de | 13.04.2022 10:12 | Actualitate, Politica si Administratie

Elena Udrea va afla astăzi dacă va fi extrădată în România. Judecătorii bulgari vor decide și în ce condiții va fi predată Udrea autorităților române pentru a-și ispăși pedeapsa de 6 ani de închisoare. Elena Udrea a contestat arestul preventiv din Bulgaria. Ea a fost reţinută pe teritoriul Bulgariei, în baza unui mandat european de arestare emis de autorităţile din România.

Citește și: Adrian Câciu, ministrul Finanțelor: Este exclus să creștem taxele și impozite în acest an!

Amintim că, Udrea a plecat din țară în ziua în care Înalta Curte de Casație și Justiție a condamnat-o definitiv la șase ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute, respingând astfel recursul în anulare formulat de unul dintre avocații săi, și anume, Tudorel Toader, fostul ministru al Justiției.

Udrea a fost condamnată, definitiv, la 6 ani de închisoare pentru luare de mită și trafic de influență în dosarul Gala Bute. Instanța supremă a respins constestația în anulare și a menținut sentința de 6 ani închisoare. De asemenea, aceasta trebuie să plătească aproximativ 3 milioane de euro, respectiv suma de 8.116.800 lei cu titlu de despăgubiri civile, către Autoritatea Naţională pentru Turism şi să achite suma de 600.000 euro către omul de afaceri piteștean Corin Boian, având calitatea de martor în dosar, şi 300.000 euro către martorul Adrian Gărdean. Mai mult, instanţa de judecată a dispus confiscarea de la Elena Udrea a sumelor de 695.367 lei şi 296.076 lei în folosul statului român. (A.N)

Citește și: Un primar din Olt a agresat șoferul unui camion, la Ciomăgești. Edilul consumase substanțe interzise

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *