Web Analytics

Turneul ”Vioara lui Enescu” continuă la Bucureşti, Piteşti şi Deva

de | 29.10.2020 13:35 | Actualitate

 

Turneul naţional ”Vioara lui Enescu” susţinut de violonistul Gabriel Croitoru împreună cu pianistul Horia Mihail continuă cu a doua parte a Integralei Beethoven. După concertele din iunie şi septembrie, în aer liber şi în săli din Bucureşti, Focşani, Bârlad, Tecuci, ”Vioara lui Enescu” şi prima etapă a turneului național din această toamnă, din octombrie de la Ploieşti, Slatina şi Bucureşti, vor urma alte trei concerte, unul on air şi online la Bucureşti şi două cu public la Piteşti şi Deva.

Gabriel Croitoru, violonistul care are privilegiul de a cânta pe vioara Guarneri del Gesu supranumită ”Catedrala”, pe care a cântat George Enescu (instrument pus la dispoziție și aflându-se în patrimoniul Muzeului Naţional ”George Enescu”) şi pianistul Horia Mihail prezintă pe scene din întreaga ţară celebrele sonate pentru vioară şi pian de Ludwig van Beethoven, a căror integrală o vor realiza în această toamnă la Sala Radio, sub semnul aniversării Beethoven 250, live, on air şi on line.

Recitalurile din prima parte a lunii noiembrie sunt programate pe 5 noiembrie, ora 19, la Sala Radio, de unde concertul (fără public) va fi transmis on air şi on line pe frecvenţele şi siteurile posturilor Radio România Cultural şi Radio România Muzical, pe 6 noiembrie, ora 19, la Sala Filarmonicii din Piteşti şi 7 noiembrie, ora 19, la Sala ”Pro Arte” a Colegiului Naţional Decebal din Deva, concertele din 6 şi 7 noiembrie fiind cu public.

Vor putea fi ascultate live sonatele pentru vioară şi pian nr. 1 în Re major, op. 12, nr. 5 în Fa major, op. 24 -Sonata primăverii şi nr. 8 în Sol major, op. 30 de Ludwig van Beethoven. Turneul naţional ”Vioaralui Enescu” va continua în noiembrie 2020 cu a treia parte a integralei.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole