Turneu cu piese inedite rescrise pentru instrumente indiene

de | 10.10.2018 14:27 | Home

 

West Meets East revine pe scenele româneşti cu un nou proiect menit să conecteze Occidentul şi Orientul prin muzică, în spiritul viziunii născute cu peste o jumătate de secol în urmă, din colaborarea violonistul Yehudi Menuhin şi sitaristul Ravi Shankar.

Aflat la a doua ediţie în România, proiectul West Meets East continuă şi propune o întâlnire între muzica românească şi cea clasică a Indiei, în interpretarea lui Alexandru Tomescu – la vioara Stradivarius, Udhai Mazumdar-la table, Sânzianei Mircea – la pian, Rohan Dasgupta – la sitar şi Bhaskar Das – la bansuri (flaut de bambus).Turneul va ajunge la Piteşti pe 15 octombrie şi va avea loc pe scena Filarmonicii.

A început însă de miercuri, 3 octombrie, la Filarmonica Banatul, a continuat la Cluj (luni, 7 octombrie, la Auditorium Maximum), va ajunge la Bucureşti (sâmbătă, 13 octombrie, la sala Auditorium a Muzeului Naţional de Artă) şi se va încheia la Piteşti.

Evenimentul este organizat de Jazzmine, prin intermediul Centrului Cultural Rabindranath Tagore din Bucureşti.

“Este meritul Iulianei Nalatan, directoarea Centrului Cultural Tagore, o împătimita după cultura indiană, care are și o carte despre India comparabila cu cea a lui Mircea Eliade, de a gândi un asemenea spectacol muzical pe scenele din România.

Se știau prea puține lucruri despre legăturile muzicale dintre România și India, legături care, iată, sunt valorificate acum printr-un spectacol de excepție. Ma bucur ca sunt partener la un asemenea eveniment care a găsit ecou și la nivelul unor mari oameni de afaceri piteșteni care l-au sprijinit”, a precizat Jean Dumitraşcu, directorul Filarmonicii Piteşti.

 

Acest articol este despre: concert,india,turneu,West Meets East

Distribuie!

Articol scris de Jurnal de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 comentarii

Ultimele articole

Amenzi pentru nereguli silvice în Argeș
Amenzi pentru nereguli silvice în Argeș

În ziua de 27 ianuarie a.c., polițiștii Biroului Silvic din cadrul Serviciului Ordine Publică Argeș, împreună cu reprezentanții Gărzii Forestiere Ploiești - Biroul Garda Forestieră Județeană Argeș, au acționat pentru prevenirea și combaterea ilegalităților din...