Web Analytics

Turismul, prioritate pentru PRO România. Bogdan Ivan, serie de întâlniri cu mediul de afaceri

de | 22.07.2019 17:41 | Actualitate

În data de 18 iulie, la sediul din București al PRO România a avut loc o întâlnire între conducerea partidului, reprezentată de Ioana Petrescu, vicepreședinte și coordonator al Consiliului de Strategii Guvernamentale, și de Bogdan Ivan, președinte PRO România Argeș și coordonator al Departamentului de Turism, și reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României, Dragoș Anastasiu, coordonator al grupului pentru turism din cadrul Coaliției și vicepreședinte ANAT, Călin Ile, președintele Federației Industriei Hoteliere din România, Sebastian Hubati, raportor al grupului pentru Turism din cadrul Coaliției, și Florin Tancu, director general Weco Travel.
La întâlnire au fost puse în discuție proiectul de lege a turismului din Senat și propunerile din programul de guvernare pe turism al partidului PRO Romania.
”Am prezentat, alături de reprezentanți ai Coaliției pentru Dezvoltarea României, propunerile PRO România pentru dezvoltarea turismului, propuneri ce se regăsesc în programul de guvernare al partidului. S-a stabilit că accesarea fondurilor europene este vitală pentru dezvoltarea turismului românesc. Accesarea acestor fonduri, așa cum am mai precizat, trebuie realizată prin intermediul unui Program Operațional pentru Turism, ce trebuie negociat de reprezentanți ai Guvernului României cu cei ai Uniunii Europene pentru exercițiul financiar 2021 – 2027.
Dacă vrem ca turismul românesc să devină o prioritate, trebuie să luăm măsuri. Ținând cont de faptul că banii europeni din actualul exercitiu bugetar sunt atrași într-o măsură foarte mică, autoritățile românești trebuie să înființeze în prezent o subaxă destinată exclusiv turismului în vederea de atragere de fonduri”, a declarat Bogdan Ivan, președinte PRO România Argeș, coordonatorul Departamentului de Turism al partidului.
”Am continuat seria întâlnirilor regulate pe care PRO România le are cu reprezentații mediului de afaceri. Este extrem de important să fim la curent cu problemele cu care se confruntă mediul de afaceri din România și să încercăm să găsim soluții împreună. Definitivăm în acest moment un program de guvernare și opinia reprezentaților mediului de afaceri este crucială. Măsurile de promovare a turismului din programul de guvernare al partidului PRO România au fost susținute de Coaliția pentru Dezvoltarea României”, a precizat Ioana Petrescu, vicepreședinte PRO România.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii