Web Analytics
scris joi, 21.09.2017

Turcii de la Yildiz Entegre se extind până la Constanţa şi cresc numărul angajaţilor şi la Oarja

12 YildizGrupul turc Yildiz Entegre, care derulează o investiţie de 150 milioane euro într-o fabrică de MDF în comuna Oarja, unde a angajat deja 280 de oameni intenționează extinderea investițiilor și către alte zone ale țării. Astfel, turcii investesc încă 45 milioane lei (10 milioane euro) în companiile Yildiz Logistică, care va facilita exportul propriei producţii, şi Yildiz Chem, care va fabrica produse chimice destinate industriei lemnului, produse care sunt folosite în procesul tehnologic de realizare a plăcilor de lemn MDF.

Turcii de la Yildiz Entegre se extind până la Constanţa şi cresc numărul angajaţilor şi la Oarja

Companiile Yildiz Logistică şi Yildiz Chem au solicitat ajutoare de stat în valoare de circa 2,4 milioane lei (530.000 euro) trecând deja de primele etape din procesul de obţinere a fondurilor, potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor.
Valoarea ajutorului de stat solicitat de compania Yildiz Logistică se ridică la aproape 900.000 de lei (200.000 euro) şi ar urma să creeze 26 de locuri de muncă la Constanţa. Yildiz Chem va primi 1,5 milioane lei (330.000 euro) și pentru 43 de locuri de muncă în Argeş. Reamintim că turcii de la Yildiz Entegre România au angajat până acum 280 de persoane la fabrica de MDF din comuna Oarja, iar până la sfârşitul anului numărul va ajunge la 500.

Distribuie!

0 Comentarii