Web Analytics

Trimis în judecată după ce a exploatat nisip fără permis

de | 21.01.2022 15:13 | Actualitate

În ziua de 20 ianuarie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș, au finalizat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de executarea de activităţi miniere fără permis sau licenţă, (șase acte materiale), conform art. 57 din Legea 85/2003.

Din cercetări, s-a stabilit că un bărbat de 48 de ani, din Albeștii de Argeș, având calitatea de administrator al unei societăți comerciale cu sediul în aceeași localitate, în perioadele ianuarie – februarie 2020, în luna aprilie 2020 și în data de 21 ianuarie 2021, ar fi excavat nisip și pietriș, fără a deține permis sau licență eliberate de Agenția Națională pentru Resurse Minerale, dintr-un număr de trei amplasamentele, situate în extravilanul comunei Albeștii de Argeș, în extravilanul comunei Ciofrângeni, precum și din albia minoră a râului Topolog de pe raza comunei Tigveni, sub justificarea prestării de servicii lucrări de ameliorare sol.

Citește și:Pitești. A lovit cu mașina un copil, apoi a fugit de la locul accidentului

Prejudiciul a fost stabilit la suma de peste 56.000 de lei, acesta fiind recuperate integral pe parcursul cercetărilor.

Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș, cu propunere de trimitere în judecată.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii