Web Analytics

Trenul Regal, închiriat pentru o petrecere de 1 Decembrie. Cât costă biletul călătoriei

de | 1.12.2022 09:26 | Actualitate, Cultură, Home, Politica si Administratie

Trenul Regal a fost închiriat pentru data de 1 Decembrie – Ziua Națională a României, pentru o petrecere de tip „şpriţ şi lăutari”. Acesta va face cursa Băneasa – Sinaia și retur.

În vânzare au fost puse 80 de bilete pentru călătoria Băneasa-Sinaia şi retur. Petrecerea va fi de tip „şpriţ şi lăutari”, iar costul biletului este de 500 de euro. Pe pagina de promovare a evenimentului a fost scris, ”De ziua națională a României, petrecem la rang de artă. O incursiune în timp cu trenul regal, pe ruta București-Sinaia, ce va aminti de zaiafeturile de odinioară”, potrivit 9am.ro.

Citește și: Pe 1 Decembrie, petrecere cu lăutari  în Trenul Regal

Toate biletele la acest eveniment au fost deja vândute. Ion Tucă, director al Casei Majestății Sale, spune că acest eveniment nu ar trebui să aibă loc în trenul regal, cel cu care au călătorit 4 generații ale familiei regale. Acest tren este un simbol al istoriei, o memorie vie și nu trebuie utilizat în asemenea evenimente.

”Cu Trenul Regal au călătorit patru generații ale familiei regale. Începând cu 2008, au fost 14 călătorii care au avut legătură cu familia regală. Trenul a condus pe Regele Mihai I și pe Regina-mamă Elena în exil, în zilele de 3-6 ianuarie 1948”, spune el.

Pentru ultima oară, trenul regal a funcționat atunci când l-a condus pe ultimul drum pe Regele Mihai I, în 2017.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole