Web Analytics
scris duminică, 14.04.2024

Trei salvamontişti din Argeş, cu cinci câini, în Bulgaria, la Bansko

În perioada 10-14 aprilie, trei conductori români de la Salvamont Argeș – directorul Ion Sănduloiu, Dragoş Onea şi Cornel Voicu – au participat la un seminar internațional organizat de PSS Bulgaria – secțiunea Bansko, la invitația colegilor bulgari care au venit de mai multe ori la Cota 2000 Transfăgărășan la antrenamente comune.

Trei salvamontişti din Argeş, cu cinci câini, în Bulgaria, la Bansko

Citeşte şi: Polițiștii din Bascov care au salvat o femeie de la moarte

Potrivit informaţiilor postate pe Facebook de Ion Sănduloiu, seminarul a fost prilejuit de aniversarea a 50 de ani de existență a unităților canine in PSS (Salvamontul bulgar). Au fost, de asemenea, câte trei participanţi de la Horska Služba – Cehia și Horska Služba – Slovacia.

Cei trei salvamontişti din Argeş au fost însoțiți de cei cinci câini ai lor, patru operaționali- Helios, Ares, Loca și Olaf – împreună cu Viper, care e în pregătire.

Antrenamentele au constat in simulări de intervenție la avalanșă, căutări în mediu natural și discuții despre modalități de pregătire și organizare.

Ideea lansată de noi a fost încheierea unui protocol de colaborare între participanți, pentru a facilita accesul reciproc la sistemele interne ale fiecărui serviciu participant” – a mai transmis Ion Sănduloiu.

La final a avut loc o expozitie in piața centrală din Bansko, unde am fost solicitați să expunem autospeciala de intervenție primită de curând de la DSU” – a adăugat directorul Salvamont Argeş.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *