Web Analytics

Trei români au evadat ca în filme dintr-o închisoare italiană

de | 21.02.2017 16:43 | Actualitate

inchisoarePoliţia italiană continuă căutările a trei români ce au evadat luni, 20 februarie, în jurul orei locale 20:00 (21:00, ora României) din închisoarea Sollicciano, din oraşul italian Florenţa.

Căutările au fost iniţiate imediat după lansarea alarmei de evadare, acestea fiind extinse şi în afara regiunii Toscana fiind folosiți la căutări chiar și câini polițiști. O atenţionare deosebită a fost lansată la punctele de frontieră, pentru ca cei trei evadaţi să nu părăsească teritoriul statului italian.Potrivit cotidianului La Stampa, cei trei evadaţi ar fi tăiat barele celulei în care erau închişi, iar apoi ar fi coborât pe peretele exterior închisorii, folosindu-se de cearceafurile din celulă.Evadarea celor trei, care erau închişi într-o zonă de unde deţinuţii aveau acces la zone comune ale închisorii, pe durata zilei, a stârnit controverse, o parte a zidului din jurul închisorii nefiind supravegheată de către patrule din cauza pericolului de prăbuşire. Cei trei deţinuţi, Ciocan Dănuţ Costel, Bordeiano Costel şi Doncin Constantin Cătălin, făceau parte dintr-o reţea de crimă organizată, specializată în furturi. Această reţea era compusă din 25 de oameni, toţi românii.

Se presupune că evadații au fost ajutați și de cel puțin un complice, care i-a așteptat cu o mașină, chiar lângă zidul închisorii.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii