Web Analytics

Trei reprezentanți ai Caselor Regale străine, la Funeraliile Reginei Elena

de | 19.10.2019 11:39 | Actualitate

Peste 2000 de oameni din toată țara sunt așteptați la Curtea de Argeș, la funeraliile Reginei Elena, mama regelui Mihai. În Curtea mânăstirii s- au adunat deja peste 500 de oameni.

Slujba de înmormântare va începe la ora 12 la vechea catedrală istorică. Tot atunci va sosi și familia regală: Custodele Coroanei Române, Margareta, Principele Radu, Principesa Sofia, Principesa Maria. La eveniment vor fi 3 reprezentanți ai caselor regale străine: Lordul Peter Rosslyn, șeful Casei Principelui de Wales, ducele Amedeo de Aosta și fiica sa, principesa Mafalda de Aosta.

Prezent este și Theodor Paleologu împreună cu Cătălin Bulf, președintele PMP Argeș. Li s-a permis să se reculeagă la catafalc, pentru public nu mai este acces.

Singurii oficiali locali care au sosit până acum sunt consilierii locali de la Pitești: Danuț Dinu și Ilie Bărbulescu. Reînhumarea reginei Elena va avea loc la ora 13 în Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală.

Regina Elena a murit la Lausanne, în ziua de 29 noiembrie 1982. Ea a fost înmormântată în cimitirul Bois de Vaux din Lausanne. La 71 de ani de la plecare în exil și la 37 de ani de la deces, Regina- Mamă Elena s- a întors acasă.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii