Web Analytics
scris joi, 23.11.2023

Trei pacienți ai unui spital de psihiatrie au murit după ce au mâncat pește. Sunt zeci de intoxicați

Autoritățile au intrat în alertă miercuri seară. Trei pacienți de la Spitalul de Psihiatrie din Murgeni au murit și alți 30 care au acuzat stări de rău au fost transportați de urgență la Spitalul din Bârlad. Inițial trei oameni au murit la Spitalul Murgeni, și în seara zilei de miercuri a fost o nouă intervenție în cazul unui al patrulea pacient, care se află în comă. Potrivit managerului Spitalului de Psihiatrie Murgeni, Ionel Carp, în total, în unitatea medicală sunt internați 142 de pacienți.

Trei pacienți ai unui spital de psihiatrie au murit după ce au mâncat pește. Sunt zeci de intoxicați

Citește și: Cadavrul mumificat găsit la Leordeni era al fostului medic al lui Traian Băsescu


Pacienții care au prezentat simptome specifice unei toxiinfecții alimentare au consumat alimente gătite la mânăstirea Florești, însă și pește, potrivit meniului spitalului. Pacienții au mâncat icre și conserve de pește, dimineața și seara, potrivit declarațiilor făcute în presa locală de primarul din Murgeni, Eduard Cazacu. DSP Vaslui a ridicat probe din Spitalul Murgeni, ce vor fi analizate la IML Iași, iar inspectorii DSVSA Vaslui urmau să ridice probe de la mânăstirea Florești.

Citește și: Ultimele vești despre Rona Hartner, în lupta cu cancerul. Mesaj sfâșietor transmis de sora artistei


Potrivit primelor informații, ar fi vorba despre o toxiinfecție alimentară, după ce au fost consumate alimente gătite la Mânăstirea din Florești și care au fost aduse de pomană pacienților de la spital.Mai mult, pacienții au servit la micul dejun și cină icre și conserve de pește, potrivit meniului spitalului. “Suspiciune de infectare cu pangasius, se duc la Murgeni și vor ridica probele de mâncare pentru a le duce la IML Iași. Din informațiile pe care le avem, de acele alimente ar fi beneficiat 142 de persoane și 5 cadre medicale, iar peste 20 au manifestat simptome,” a declarat pentru Realitatea PLUS prefectul județului Vaslui, Daniel Onofrei.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...