Web Analytics

Trasee montane închise

de | 14.03.2018 13:54 | Actualitate

munte
                                                   
                                                   
Traseele montane din județul Argeș sunt și vor rămâne închise pe o perioadă nedeterminată datorită vremii nefavorabile. În acest moment, stratul de zăpadă de la stația meteo Bâlea Lac, cota 2000 Transfăgărășan, este de 229 de centimetri. Riscul de avalanșă este crescut, iar straturile de zăpadă proaspătă s-au despus pe versanți, pe zone întinse.
Există riscuri de alunecare  ce vor fi sporite de viitoare precipitații abundente solide. Avertismentele relaționate de traseele montane sunt cât se poate de reale dat fiind, că la începutul anului, doi oameni au fost salvați dintr-o avalanșă în județul Argeș. 
Cei care își vor petrece concediul în zona montană argeșeană ar trebui să urmeze sfaturile celor de la Salvamont Argeș. Oamenii dornici de drumeții montane sunt îndrumați să ceară informații salvatorilor montani din zonă și să nu urce pe traseele închise.
Pentru a primi știri legate de starea drumurilor și de pronosticul meteo puteți să contactați și Dispeceratul Național Salvamont, formând 0SALVAMONT. În zonele montane din județul Argeș ar trebui să se țină cont de timpul necesar efectuării unei excursii, de echipamentul obligatoriu de iarnă (îmbrăcăminte si încălțăminte de iarnă, colțari, piolet etc.), dar și de accesul la o lanternă cu baterii în imediata apropiere. 
Pe toată perioada iernii, care durează la altitudini mari până la finalul lunii Mai, se recomandă prudență mărită. 
Sursă: Ion Sănduloiu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole