Web Analytics
scris marți, 13.12.2022

Transportatorii cer desființarea controalelor la granița cu Bulgaria

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) condamnă votul Austriei împotriva aderării României. Astfel, transportatorii cer guvernului eliminarea controalelor de la frontiera dintre România și Bulgaria.

Transportatorii cer desființarea controalelor la granița cu Bulgaria

Citește și: CNAIR și-a închis conturile la BCR

Reprezentanții UNTRR susțin că, dacă Austria și celelalte state membre vor să schimbe regulile, atunci acestea trebuie schimbate pentu țările candidate viitoare, și nu pentru cele care au îndeplinit deja condițiile. România și Bulgaria pot îndeplini toate condițiile, au mai transmis transportatorii. Dacă Austria ar fi vrut să transmită un semnal, așa cum pretinde, împotriva extinderii Schengen, atunci ar fi trebuit să nu accepte nicio țară candidată. Prin votul negativ al Austriei, industria de transport rutier, cel mai mare exportator de servicii al României, este cea mai afectată ramură economică.

Citește și: Un bărbat a murit după ce a fost lovit de mai multe mașini pe autostradă

UNTRR solicită Guvernului României să continue și să intensifice eforturile pentru atingerea obiectivului de aderare a României la spațiul Schengen împreună cu Bulgaria în 2023.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...