Web Analytics

Transport ilegal de lemne pe raza localității Domnești

de | 7.09.2020 12:35 | Actualitate

 

În săptămâna 31 august – 07 septembrie a.c., poliţiştii argeşeni au acţionat pe raza de competenţă, pentru combaterea tăierii, sustragerii și comercializării ilegale de material lemnos, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești, Direcției Silvice Argeș, precum și cu personalul silvic cu atribuții de control/de pază pe linie silvică, ocazie cu care au fost depistate 27 de persoane, cu vârste cuprinse între 19 și 69 de ani, care au deținut sau transportat material lemnos pe drumurile publice, cu atelaje sau autoutilitare, fără documente legale.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 27 de sancțiuni contravenționale, conform Legii 171/2010, în valoare totală de aproximativ 30.000 de lei, și a fost confiscată cantitatea de peste 40 de metri cubi lemn de foc de diverse esenţe, care a fost predată ocoalelor silvice competente.

În ziua de 6 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Domneşti au depistat un bărbat de 42 de ani, din Mihăeşti, care transporta material lemnos cu o autoutilitară, pe DN 73C, pe raza localității Domneşti.

Bărbatul a prezentat pentru control un aviz de însoţire a materialului lemnos, însă, în urma evaluării acestuia de către un specialist silvic, s-a constatat că nu corespundea din punct de vedere al volumului total, acesta transportând o diferenţă de 1,2 mc material lemnos, specia fag, peste cantitatea din aviz.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, iar cantitatea de 1,2 meti cubi de material lemnos nejustificată din documente a fost confiscată şi predată reprezentanţilor Ocolului Silvic Domneşti.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Astea sunt nimicuri. 40 de metrii…?
    Acolo au dispărut mii de materii de pădure. In comunele alăturate Domneștiului mai toți sătenii au făcut s-au fac pușcărie exact ptr acelaș motiv, furtul de lemne. Te uiti la casele lor și urli de ce ,,palate,, au. Cand ar trebui confiscate toate și instalați în ele oameni săraci, cazuri sociale.