Web Analytics

Transport ilegal de lemne la Drăganu și Stâlpeni

de | 15.11.2022 17:30 | Actualitate, Home

În ultimele 48 de ore, polițiștii argeșeni au continuat să desfășoare acțiuni individuale sau împreună cu reprezentanții Gărzii Forestiere Ploiești – Biroul Județean Argeș, pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice.

Ca urmare a abaterilor constatate în ultimele 48 de ore, au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 13.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice. Totodată a fost confiscată cantitatea totală de aproximativ 14,43 metri cubi de material lemnos.

În ziua de 14 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Argeș au depistat, în jurul orei 18:30, pe DN 7, pe raza localității Drăganu, un bărbat de 33 de ani, din Mioveni, precum și un alt bărbat, de 45 de ani, din Mărăcineni, care conduceau autoutilitare cu care transportau material lemnos.

În urma interogării aplicației SUMAL 2.0, s-a stabilit că bărbatul de 33 de ani, avea justificare pentru cantitatea de 0,62 mc material lemnos. Cantitatea aflată în prima autoutilitară a fost verificată de către un specialist silvic, care a stabilit că în mijlocul de transport se găsea cantitatea de 1,7 mc, de esență fag.

De asemenea, în urma verificării aplicației SUMAL 2.0, s-a stabilit că bărbatul de 45 de ani, avea justificare pentru cantitatea de 1,86 mc material lemnos. Cantitatea aflată în a doua autoutilitară a fost verificată de către un specialist silvic, care a stabilit că în mijlocul de transport se găsea cantitatea de 6,77 mc, de esență fag.

Ca urmare a celor constatate, bărbatul de 33 de ani a fost sancționat cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar bărbatul de 45 de ani a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, conform Legii 171/2010, totodată fiind luată măsura complementară de confiscare a cantității de totale de aproximativ 5 mc material lemnos, care a fost predat reprezentanților Ocolului Silvic Cotmeana.

În ziua de 13 noiembrie a.c., polițiștii Biroului Silvic din cadrul Serviciului Ordine Publică Argeș, împreună cu polițiștii Secției de Poliție Rurală Stâlpeni, au acționat pentru combaterea delictelor silvice, împrejurare în care au depistat un bărbat de 44 de ani, din Coșești, care conducea o autoutilitară cu care transporta material lemnos.

Citește și Gonea pe Autostrada A1 cu de 221 km/h

Din verificări, s-a stabilit că în mijlocul de transport se afla cantitatea de 4,96 mc, cel în cauză deținând documente justificative doar pentru cantitatea de 4,62 mc material lemnos.

Totodată, în mijlocul de transport se aflau mai multe persoane decât numărul de locuri prevăzut pentru autovehiculul în cauză, iar în urma verificărilor s-a stabilit și că valabilitatea poliței de răspundere obligatorie auto era expirată.

Ca urmare a abaterilor constatate, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu 3 sancțiuni în valoare totală de 1.870 de lei, după cum urmează:

– o sancțiune în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice, cu măsura complementară de confiscare a cantității de 0,34 mc material lemnos;

– o sancțiune contravențională în valoare de 870 de lei, conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice;

– o sancțiune contravențională cu avertisment, conform legii 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto, cu măsura complementară de imobilizare a vehiculului, prin reținerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole