Web Analytics
scris vineri, 01.09.2023

Transport ilegal de lemne la Costești și Domnești

Polițiștii Formațiunii Ordine Publică Costești au actionat pentru prevenirea și combaterea transportului ilicit de materiale lemnoase, pe raza de competență, împrejurare în care au depistat un tânăr de 20 de ani, din comuna Mihăești, care transporta material lemnos cu o autoutilitară.

Transport ilegal de lemne la Costești și Domnești

Cu sprijinul unui specialist silvic, s-a stabilit că în mijlocul de transport se găsea cantitatea de 0,513 mc de material lemnos, în plus față de cantitatea înscrisă în avizul de însoțire.

Ca urmare a abaterii, cel în cauză a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 2.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice, fiind dispusă și măsura complementară de confiscare a materialului lemnos.

De asemenea, polițiștii Formațiunii Ordine Publică Costești au depistat, pe raza de competență, un bărbat, de 53 de ani, din comuna Mihăești, care transporta material lemnos cu o autoutilitară.

Cu sprijinul unui specialist silvic, s-a stabilit că în mijlocul de transport se găsea cantitatea de 0,54 mc de material lemnos, în plus față de cantitatea înscrisă în avizul de însoțire.

Ca urmare a abaterii, cel în cauză a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice, fiind dispusă și măsura complementară de confiscare a materialului lemnos.

Citește și DN 7C – Transfăgărășan – închis pentru competiția sportivă TRANSFIER 2023

Polițiștii Secției de Poliție Rurală Domnești au depistat un bărbat, de 44 de ani, din comuna Pietroșani, care transporta, pe raza localității Domnești, material lemnos cu un autocamion, cu documente legale de însoțire a materialului lemons, fără a avea conexiune permanentă de date mobile active pe toată durata transportului până la destinație, conform normelor legale din domeniu.

Ca urmare a abaterii, cel în cauză a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 2.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

antisemitismul

Antisemitismul a explodat

MAKE English Version • (Episodul 1) Evreii din Europa se simt mai duşmăniţi de la momentul atacului Hamas din 7 octombrie 2023 asupra Israelului, o...

Din ediția tipărită