Web Analytics

Transferurile de elevi aprobate de IŞJ Argeş, în dezbaterea Comisiei de Dialog Social

de | 10.02.2022 13:34 | Actualitate, Politica si Administratie

La început de an școlar, Inspectoratul Școlar Județean a supus aprobării, în cadrul Consiliului de Administrație, noi transferuri de elevi. În anul școlar 2020-2021 au fost aprobate în Argeș opt transferuri, din care patru pe motive medicale, iar altele sunt în așteptare. Transferurile au fost aprobate în prealabil de către consiliile de administrație ale unităților școlare, pe baza unei expertize a DSP Argeș, după ce aceasta a analizat actele medicale depuse.

Numai că profesorii spun că sunt dați la o parte când este vorba despre majorări salariale, însă au ajuns să lucreze și cu 33-34 de elevi într-o clasă. Asta în pofida reglementărilor legale care prevăd că transferurile se fac numai în mod excepțional, iar clasele trebuie să rămână cu același număr de elevi până la finalizarea ciclului de învățământ, dar nu mai mulți de 30. Sindicatul Învățământ Preuniversitar Argeșean Muntenia a adus situația la cunoștința Prefecturii Argeș și a solicitat medierea în cadrul primei Comisii de Dialog Social din acest an, care a avut loc în data de 13 ianuarie.

Astfel, în Comisia de Dialog Social, care a avut loc în sistem videoconferință și la care au participat atât reprezentanții sindicatului, cât și conducerea DSP și a IŞJ Argeș, s-a discutat despre modalitatea de realizare a transferurilor elevilor în cadrul învățământului liceal din județul Argeș peste numărul maxim de elevi prevăzut de legislație, mai ales în contextul pandemic actual. În mod special, s-a pus problema analizării mai riguroase a cererilor de transfer pe „motive medicale”.

Citește și Ce spune IȘJ Argeș despre greva elevilor

Citește și ISJ Argeș a decis. Noi inspectori și directori de școală !

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *